Sastojci: 4 jaja, 100 g šećera, 100 g tamne čokolade, 200 g maslaca, 50 g glatkog brašna, 1 vrećica praška za pecivo. Za ganache: 500 ml slatkog vrhnja i 200 g tamne čokolade.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i šećer izmiksajte da nastane pjenasta smjesa. U to dodajte maslac i čokoladu koje ste otopili na pari, zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo.
2. Na kraju ručno i laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite u manjem limu za pečenje kojeg ste premazali uljem i posipali brašnom oko 20 minuta.
3. Dok se biskvit peče, zagrijte slatko vrhnje, no nemojte da prokuha. Maknite s vatre i dodajte sitno nasjeckanu čokoladu. Miješajte mutilicom da se rastopi. Trebate dobiti tamnu, glatku i prilično tekuću smjesu, odnosno preljev.
4. Odmah prelijte ganache preko upravo pečenog biskvita i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebacite kolač u frižider, najbolje preko noći.