Sastojci: 250 čokolade za kuhanje (izribati 150 g), 80 g brašna, 120 g šećera, 25 ml jogurta, 2 dl mlijeka, 50 g kakao praha, 50 g maslaca, 1 jaje, jedna kašikica sode bikarbone, 1 nugat pudinga, mlijeko, vrhnje za kuhanje, 100 g mliječne čokolade.
Priprema:
1. Umutiti jaje sa šećerom, dodati omekšali maslac, čvrsti jogurt, mlijeko, 1/4 čokolade od 250 g i sjediniti.
2. Brašno kakao i sodu bikarbonu izmiješati na suho i dodati mokroj smjesi. Sve dobro sjediniti, izliti u podmazanu modlu za torte i peći 50 minuta na 200 stepeni. Pečeni kolač malo prohladiti.
3. Skuhati nugat puding prema uputama na vrećici i preliti dok je vruć preko biskvita. Ostaviti da se puding stegne, a za to vrijeme napraviti ganaš.
4. U slatko vrhnje otopiti čokoladi i preliti preko nugat pudinga. Dobro ohladiti.