KUHAJTE S NAMA

Tikvice u sosu od sira, pavlake i luka

Isijecite oprane tikvice na kolutiće

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

8.2.2024

Sastojci: 2-3 tikvice, 150 g sira, 100 g kisele pavlake, so, ulje, 2-3 čehna bijelog luka, kopar.

Priprema:

1. Isijecite oprane tikvice na kolutiće. Posolite i ostavite da se ocijede. Poredajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan uljem. 

2. Izmrvite sir, pomiješajte ga s pavlakom, izgnječenim bijelim lukom i sitno isjeckanim koprom. 

3. Namažite tikvice gotovom smjesom. Pecite dok ne porumene. Pospite koprom.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.