RECEPTI

Varivo od krompira i gljiva je idealan topli obrok

Na malo ulja propržiti sitno sjeckan luk pa, kad postane staklast, dodati junetinu isječenu na kockice

Izbor za ručak. Facebook

Z. K.

23.4.2024

Sastojci: 500 g junetine bez kosti, 5 krompira, 2 mrkve, 1 glavica luka, 350 g šampinjona, so, biber, mješavina začina, mljevena crvena paprika, 1 kašika brašna.

Priprema:

1. Na malo ulja propržiti sitno sjeckan luk pa, kad postane staklast, dodati junetinu isječenu na kockice. Začiniti prema ukusu pa preliti vodom i kuhati oko 50 minuta.

2. Dodati narezane krompir i mrkvu. Začiniti mješavinom začina i kuhati oko 20 minuta. Prema potrebi doliti vode.

3. Na ulju propržiti šampinjone narezane na listiće pa dodati mesu.

4. Na malo ulja propržiti kašiku brašna i kašiku mljevene crvene paprike pa dodati u meso sa povrćem. Pobiberiti i ostaviti da se još 5 minuta krčka na laganoj vatri pa poslužiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.