KUHAJTE S NAMA

Ukusni brownie kolač sa trešnjama

Za pripremu potrebno svega 30 minuta

Sočni kolač. Tide and Thymes

Dž. R.

4.6.2024

Sočni i brzi desert idealan za sezonu trešanja, a priprema mu je vrlo jednostavna. Potrebno vam je svega 30 minuta.

Sastojci: 130 g maslaca, 150 g tamne čokolade, 55 g trešanja, 55 g oraha, 225 g šećera kristal, 55 g kakao praha, 75 g brašna, 0,75 šoljice praška za pecivo, 3 jaja, vrhnje za šlag, sladoled

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 °C. Kalup za pečenje dužine 20 cm obložite papirom za pečenje. 

2. Otopite maslac i tamnu čokoladu u posudici na loncu s kipućom vodom. 

3. Trešnje očistite od košpica i grubo ih nasjeckajte zajedno s orasima. 

4. Umiješajte rastopljenu čokoladu. U drugu posudu dodajte šećer, a zatim kakao u prahu, brašno i prašak za pecivo.

5. Smjesu s brašnom dodajte smjesi s čokoladom i miješajte dok se sve dobro ne sjedini. 

6. Istucite jaja i umiješajte ih. 

7. Smjesu izlijte u pleh za pečenje. Pecite 15-20 minuta. 

8. Izvadite iz rerne i ohladite prije rezanja. Brownie poslužite uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.