Sočni i brzi desert idealan za sezonu trešanja, a priprema mu je vrlo jednostavna. Potrebno vam je svega 30 minuta.
Sastojci: 130 g maslaca, 150 g tamne čokolade, 55 g trešanja, 55 g oraha, 225 g šećera kristal, 55 g kakao praha, 75 g brašna, 0,75 šoljice praška za pecivo, 3 jaja, vrhnje za šlag, sladoled
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 180 °C. Kalup za pečenje dužine 20 cm obložite papirom za pečenje.
2. Otopite maslac i tamnu čokoladu u posudici na loncu s kipućom vodom.
3. Trešnje očistite od košpica i grubo ih nasjeckajte zajedno s orasima.
4. Umiješajte rastopljenu čokoladu. U drugu posudu dodajte šećer, a zatim kakao u prahu, brašno i prašak za pecivo.
5. Smjesu s brašnom dodajte smjesi s čokoladom i miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
6. Istucite jaja i umiješajte ih.
7. Smjesu izlijte u pleh za pečenje. Pecite 15-20 minuta.
8. Izvadite iz rerne i ohladite prije rezanja. Brownie poslužite uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.