IDEJA ZA RUČAK

Riblje pljeskavice

Možete servirati uz tartar sos ili uz posnu majonezu

Riblje pljeskavice. Kuhinja zaposlene žene

A. O.

9.4.2025

Sastojci:

500 g očišćenog oslića

1 praziluk

1 kuhani krompir

maslinovo ulje

so

biber.

Priprema:

U sjeckalicu ili blender stavite očišćen oslić, praziluk i viljuškom izgnječen krompir, pa dodajte dvije kašike maslinovog ulja. Posolite, pobiberite i izblendajte u homogenu smjesu. 

Od dobijene smjese formirajte šest pljeskavica. Pripremljene pljeskavice pecite u rerni zagrijanoj na 180 stepeni četrdesetak minuta. 

Možete servirati uz tartar sos ili uz posnu majonezu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.