BRZO I BEZ PEČENJA

Posna krem torta s orasima i čokoladom: Idealna za sve prilike

Neodoljivo kremasta i apsolutno fantastična posna krem torta s orasima i čokoladom sprema se brzo

Posna krem torta s orasima i čokoladom. Minimagazin.info

I. P.

14.4.2025

Neodoljivo kremasta i apsolutno fantastična posna krem torta s orasima i čokoladom idealna je za sve prilike. A sprema se brzo i nema pečenja.  

Sastojci

Kora

300 grama posnog mljevenog keksa

100 grama margarina

100 ml bilo kojeg soka

Fil

1l vode ili sojinog mlijeka

4 kesice pudinga od vanilije

10 kašika šećera

250 grama margarina

200 grama šećera u prahu

200 grama mljevenih oraha

100 – 200 grama čokolade 

150 grama šlaga

300 ml gazirane vode.

Priprema

Pomiješati puding i šećer s malo hladne vode. Ostatak vode staviti na vatru da proključa. Zakuhati puding i miješati dok se ne zgusne. Skloniti s vatre pa dodati (po želji) malo ekstrakta od vanilije. Prekriti kesom ili folijom i ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi, praviti koru. Keksu dodati otopljen margarin i sok, dobro izmiješati kako bi keks bio vlažan. Kora bi trebalo da bude mrvičasta. Istresti u kalup i rasporediti pa spatulom ili čašom ispritiskati.

Kada se puding ohladio, umutiti margarin sa šećerom u prahu. Izmiješati puding mikserom, kako bi se poslije ljepše umutio. Dodati margarinu pola pudinga, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti.

Umutiti šlag s gaziranom vodom pa dodati malo filu i sjediniti. Zatim dodati orahe i rendanu čokoladu i sve sjediniti.

Fil nanijeti preko kore, poravnati i staviti u frižider da se stegne pa ostatkom šlaga raditi dekoraciju ili je uraditi odmah, prema želji, ali torta mora da stoji u kalupu dok se ne stegne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.