Neodoljivo kremasta i apsolutno fantastična posna krem torta s orasima i čokoladom idealna je za sve prilike. A sprema se brzo i nema pečenja.
Sastojci
Kora
300 grama posnog mljevenog keksa
100 grama margarina
100 ml bilo kojeg soka
Fil
1l vode ili sojinog mlijeka
4 kesice pudinga od vanilije
10 kašika šećera
250 grama margarina
200 grama šećera u prahu
200 grama mljevenih oraha
100 – 200 grama čokolade
150 grama šlaga
300 ml gazirane vode.
Priprema
Pomiješati puding i šećer s malo hladne vode. Ostatak vode staviti na vatru da proključa. Zakuhati puding i miješati dok se ne zgusne. Skloniti s vatre pa dodati (po želji) malo ekstrakta od vanilije. Prekriti kesom ili folijom i ostaviti da se ohladi.
Dok se puding hladi, praviti koru. Keksu dodati otopljen margarin i sok, dobro izmiješati kako bi keks bio vlažan. Kora bi trebalo da bude mrvičasta. Istresti u kalup i rasporediti pa spatulom ili čašom ispritiskati.
Kada se puding ohladio, umutiti margarin sa šećerom u prahu. Izmiješati puding mikserom, kako bi se poslije ljepše umutio. Dodati margarinu pola pudinga, umutiti pa dodati ostatak i opet umutiti.
Umutiti šlag s gaziranom vodom pa dodati malo filu i sjediniti. Zatim dodati orahe i rendanu čokoladu i sve sjediniti.
Fil nanijeti preko kore, poravnati i staviti u frižider da se stegne pa ostatkom šlaga raditi dekoraciju ili je uraditi odmah, prema želji, ali torta mora da stoji u kalupu dok se ne stegne.