HRVATSKA

Muškarac u kvizu osvojio oko 30.000 KM, pitali šta će s novcem: Njegov odgovor je fenomenalan

Takmičar je završio Ekonomski fakultet u Zagrebu, a s porodicom živi i radi u Sunji kraj Siska

Isječak iz emisije. HRT

A. O. / HRT

3.4.2023

U kvizu „Super Potjera“ koji se emituje na HRT-u, u sinoćnjoj emisiji, jedan muškarac je osvojio 15.000 eura (oko 30.000 KM).

U drugoj epizodi nove HRT-ove emisije "Super Potjera" učestvovao je i Pavao Crnko iz Sunje kod Siska te je osvojio 15.000 eura. Ovaj igrač, osim što je pobijedio, pažnju je privukao odgovorom šta će sa zarađenim novcem.

Jedan od lovaca, nakon što mu je čestitao, upitao ga je šta će s novcem?

- Pa ne znam, moram pitati ženu - simpatično je uzvratio Pavao.

Netačan odgovor lovaca

Tim lovaca netačno je odgovorio da je album naziva "30" godine 2021. objavila pjevačica Tejlor Svift (Taylor Swift), objavila ga je Adel (Adele), a pogrešno su rekli i ime dječaka bez imena u romanu Ante Gardaša (djelu je naziv Filip dječak bez imena).

Bio na državnom prvenstvu

Pavao je na pitanje ko je odabran za Timesovu osobu godine, 15 godina nakon što je to 2007. bio Putin, odgovorio Tramp (Trump), a riječ je o Zelenskom. Isto tako, netačno je ustvrdio i kako se Misisipi (Mississippi) piše s četiri slova p.

Takmičar je završio Ekonomski fakultet u Zagrebu, a s porodicom živi i radi u Sunji kraj Siska. U slobodno vrijeme dio je ekipe koja učestvuje na lokalnim pub kviz takmičenjima, a nekoliko puta bili su i na državnom prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.