DOLAZE POD REFLEKTORE

Zlikovci iz stripova o Betmenu dobivaju vlastiti film

Scenarij za film trenutno piše Metju Orton

Zlikovci iz stripova. Screenshot

E. T.

prije 4 sata 48 minuta

Dva nova DC-jeva zlikovca dolaze pod svjetlo reflektora, piše The Hollywood Reporter.

Studio DC, koji vode Džejms Gan (James Gunn) i Piter Safran (Peter), radi na filmu o Baneu, antagonistu filma The Dark Knight Rises, i Deathstrokeu, negativcu iz stripova o Batmanu.

Scenarij za film trenutno piše Metju Orton (Matthew), scenarist nadolazećeg filma Captain America: Brave New World. Projekt trenutno nema reditelja.

Bejn (Bane) je zlikovac kojeg su početkom 1990-ih stvorili pisac Čak Dikson (Chuck Dixon) i crtač stripa Graham Nolan. Popularni maskirani negativac rođen je i odrastao u zatvoru na izmišljenom karipskom otoku, gdje je usavršio borbene vještine i naučio snalaziti se u kriminalnom podzemlju.


Bejn je postao popularan nakon što se pojavio u stripu Batman: Knightfall, u kojem slomi Betmenova (Batmanova) leđa. Jedan od najpoznatijih prikaza Bejna pojavljuje se u filmu The Dark Knight Rises, u kojem ga je utjelovio Tom Hardi (Hardy).

Deathstrokea su stvorili pisac Marv Volfmen (Wolfman) i crtač stripova Džordž Perez (George). Jedan od najpopularnijih DC-jevih negativaca prvi se put pojavio 1980-ih, kada se borio protiv Teen Titansa. Kasnije postaje suparnik Lige pravde i Betmana te dobiva i vlastite stripove. U filmskim adaptacijama koje je režirao Zack Snajdr (Snyder) utjelovio ga je Džo Manganielo (Joe Manganiello).

Scenarist nadolazećeg DC-jevog filma proslavio se trilerom Operation Finale iz 2018. godine, u kojem glume Oskar Isak (Oscar Isaac) i Ben Kingsli (Kingsley). Osim toga, radio je na serijama Devil’s Peak i Moon Knight te na nadolazećem trileru Cleaner, u kojem glumi Dejzi Radli (Daisy Ridley).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.