JET SET

Lalić: Kad knjiga ode u štampu, nema kajanja

Rekonstruirano putovanje od rodne Bijeljine, izbjeglištva u Njemačkoj do povratka u domovinu te slave i uspjeha

Frenkie i Lalić: Iznenadna saradnja. T. Saletović

N. Aj.

23.6.2019

Nakon što je prošle sedmice Adnan Hamidović Frenkie šokirao i obradovao javnost najavivši autobiografsku knjigu „Koraci“, konačno je i promovirana u Sarajevu. 

Skoro godinu Frenkie je pripovijedao, a mladi sarajevski pisac Boris Lalić pisao. Tu je rekonstruirano Frenkiejevo putovanje od rodne Bijeljine, izbjeglištva u Njemačkoj do povratka u domovinu te slave i uspjeha. Promociji su prisustvovali brojni fanovi te kolege i prijatelji, među kojima su Zlatan Hajlovac Kontra, Mirza Rahmanović Indigo, DJ Soul, Rikardo Druškić…

- Prezadovoljni smo knjigom. Čitali smo je više puta i sa svakim čitanjem sve više i više obratiš pažnju na detalje i stvarno sada možemo reći da smo sadržajem apsolutno zadovoljni. Nema ništa da je dosadno, da nije trebalo ili da smo preskočili. Mnogo poruka sam dobio. Sama vijest da ćemo izdati knjigu je odjeknula i bilo je to iznenađenje za mnoge. To smo i očekivali jer se ja bavim muzikom, a ne knjigama – iskren je bio Frenkie.

Za Borisa Lalića olakšanje je što je knjiga napokon izašla.

- Ima se šta pročitati i tečna je. Čini mi se da je dobra. Onog trenutka kad knjiga ode u štampu, nema kajanja. Onda počinje gledaj šta valja, šta ne valja i pusti druge da primijete. Ovo što je Frenkie uradio ja nikada ne bih mogao od stida. A i šta bih ja nekome mogao ispričati. Meni više leže izmišljene priče.

Veliku pažnju izazvalo je i pojavljivanje Abdulaha Sidrana.

- Golema je stvar za nas što je Abdulah Sidran došao i sama ta činjenica puno govori. Mislim da će se i njemu dopasti knjiga, ali o tom potom – govori nam Lalić.

Promocija „Koraka“ bit će održana danas u Zenici u "Bonaparteu" u 12 sati, a sutra u Tuzli u "Slobodi" u isto vrijeme.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.