PLAVA KRV

Princ Hari i Megan Markl dolaze u Evropu, Veliku Britaniju ne žele posjetiti

Vijesti da će Hari i Megan ovog vikenda doći u Nizozemsku gdje neće dobiti državno osiguranje razbjesnila je dio Britanaca

Megan Markl i princ Hari. Agencije

L. K. P.

13.4.2022

Princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) trebali bi zajedno doći u Evropu ovog vikenda, prvi put nakon što su napustili kraljevske dužnosti prije tačno dvije godine. Princ Hari od tada je u Veliku Britaniju dolazio dva puta, na sahranu djeda Filipa (Philip) i otkrivanje spomenika majke Dajane (Diana), ali njegova supruga Megan nije.

Njihova kćerka Lilibet nikada nije bila u Velikoj Britaniji niti je porodica upoznala. Par je propustio i važne događaje u Londonu, poput svečanosti koja se nedavno održala u spomen na princa Filipa koji je umro prošle godine.

Očito je da par ne želi doći u Veliku Britaniju, a mediji nagađaju o njihovim razlozima


Megan Markl i princ Hari. Agencije

Princ Hari kaže da se njegova porodica ne osjeća sigurnom u Velikoj Britaniji jer im je institucija kraljevske porodice oduzela osiguranje. Pred kraljičcn platinasti jubilej princ Hari je tražio da se njemu i porodici dodjeli državno osiguranje, ali su ga odbili. Kraljević se, navodno, ponudio i sam platiti policiju, ali je i taj prijedlog odbačen uz objašnjenje da se državna policija ne može unajmiti.

Princ Hari i Megan naveli su da je njihova obitelj u velikoj opasnosti u Velikoj Britaniji, a on je naveo da su ga pri zadnjem posjetu progonili paparazzi. S druge strane, ne postoji niti jedna paparazzo snimka princa Harja iz Londona prošle godine.

Vijesti da će Hari i Megan ovog vikenda doći u Nizozemsku gdje neće dobiti državno osiguranje razbjesnila je dio Britanaca. Njih dvoje su, osim princa Endrua (Andrew), dvije najnepopularnije osobe iz kraljevske porodice i njihova popularnost tone iz ankete u anketu.

Sve se više šuška i da će ih u Nizozemskoj pratiti ekipa Netflixa koja će ih snimati za novi šou, dok takvo što u rezidencijama kraljevske porodice ne bi bilo moguće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.