SMRT PJEVAČA

Turbulentan život Arona Kartera: Tvrdio da ga je sestra silovala

TMZ je objavio da nisu pronađeni tragovi nasilja, no sve se još uvijek istražuje

Aron Karter. Instagram

L. S. R.

6.11.2022

Pjevač Aron Karter (Aaron Carter) preminuo je u 34. godini u svojoj kući u Kaliforniji. Tijelo nekadašnje tinejdžerske zvijezde i brata pjevača "Backstreet Boysa" Nika Kartera (Nick) pronađeno je u subotu. 

TMZ je objavio da nisu pronađeni tragovi nasilja, no sve se još uvijek istražuje.

Nakon što je primila vijest o Aronovoj smrti, njegova bivša djevojka i majka njihovog sina Melani Martin (Melanie, 30), objavila je video od dvije sekunde na Twitteru u kojem plače dok vozi automobil.

Smrt Arona Kartera uslijedila je nakon niza životnih problema i tragedija koje imaju veze i s njegovom porodicom. Aron je imao sedmero braće i sestara.

Sestra Arona i Nika Kartera umrla je u februaru 2012. od predoziranja u 25. godini. Otac Robert pokušao je oživjeti, no bezuspješno. Ona je kod oca živjela sa kćerkom.

Robert je preminuo je od srčanog udara pet godina nakon kćerke u 65. godini.

 

Prije smrti, Aron je tvrdio da ga članovi s kojima je bio u svađi, pokušaju staviti pod starateljstvo u kojem više ne bi imao pravo upravljati svojim financijama. Izvor blizak njegovom bratu Niku negirao je tu tvrdnju, ali je otkrio da Nik godinama nije razgovarao s Aronom.

Otvoreno je govorio o svojoj borbi s ovisnošću i o mentalnom zdravlju, a osim financijskih problema koji su kulminirali 2013. godine, kada je proglasilo bankrot, pratile su ga i porodične svađe i prepucavanja. Aron je čak tvrdio da ga je njegova pokojna sestra Lesli silovala dok je bio dijete. Tvrdio je da je zlostavljanje počelo kada je imao 10 godina, a završilo kada je imao 13.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.