SVIJET ŠOKIRAN

Sve o moćnoj nevjesti: Huma Abedin izgubila nevinost u 32. godini, sad se udaje za Soroševog sina

Neki su podigli obrvu jer je Huma starija od Aleksandra skoro deceniju i ovo će joj biti drugi brak, dok je Soroševom nasljedniku prvi

Huma i Aleks: Pala vjeridba. nypost.com

Z. K.

12.7.2024

Cijeli svijet je ostao iznenađen i šokiran informacijom da je Aleksandar Aleks Soroš (Alexander Soros, 38) vjerio Humu Abedin (47). Neki su podigli obrvu jer je Huma starija od Aleksandra skoro deceniju i ovo će joj biti drugi brak, dok je Soroševom nasljedniku prvi. Zatim, on je Jevrej, a ona muslimanka, ali krenimo redom.

Rođena u SAD, ali je odrastala u Džedi u Saudijskoj Arabiji u muslimanskoj indo-pakistanskoj porodici, a njeni su vodili "Journal of Muslim Minority Affairs". Huma je tamo radila i kao pomoćnica urednika, a vratila se da živi u SAD kada je krenula na koledž - htjela je da bude novinarka i završila je političke nauke.

Nakon što je počela kao pripravnik kod Hilari Klinton (Hillary Clinton), 1996. godine, postala je menadžer njene kampanje tokom predsjedničke kandidature i zamjenica šefa kabineta dok je Klintonova bila državni sekretar, zaključno sa 2016. godinom.. Inače, nju je Hilari zvala "drugom kćerkom". Aleksov otac, Džordž Soroš (George), dao je više od 9,5 miliona dolara za predsjedničku kampanju Hilari Klinton 2016.

Abedin je od 2010. do 2017. bila u braku sa bivšim njujorškim kongresmenom Entonijem Vajnerom (Anthony Weiner). Njihov brak se raspao kada su Vajnerove skandalozne, seksualne poruke izašle na vidjelo, uključujući i one u kojima je bio uključen 15-godišnjak. On je osuđen 2017. na 21 mjesec zatvora, a odslužio je kaznu od oko 15 mjeseci u Federalnom medicinskom centru u Devensu. Oni su u braku dobila sina, a njihov razvod je finalizovan 2021. godine.

Ona je ispričala svojevremeno za "The Cut" da je izgubila nevinost sa Vajnerom tek kada se udala za njega u 32. godini. Razvod je teško podnijela, ali se oporavila uz romansu s jednim od najvećih holivudskih zavodnika Bredlijem Kuperom (Bradley Cooper).

Njenog novog izabranika, a sada već i vjerenika Aleksa Soroša britanski mediji opisuju kao "milijardera i plejboj nasljednika", zahvaljujući raskošnim zabavama u Hemptonsu koje je, navodno, priređivao tokom godina. Prošle godine je imenovan za zvaničnog nasljednika imperije hedž fondova od 25 milijardi dolara svog 93-godišnjeg oca, navodi "Fortune".

U intervjuu za "The Wall Street Journal", Aleks je rekao da će iskoristiti svoju moć da poveća podršku za pravo glasanja i abortusa. Čini se da je zamijenio svoj način života da bi se više fokusirao na politiku posljednjih godina, budući da je slikan s Barakom Obamom (Barack) , Nensi Pelosi (Nancy) i Čakom Šumerom (Chuck Schumer), između ostalih.

- To je klasičan svjetski par u klintonovskom fazonu. Aleks je savršen par za Humu. On je mnogo bogat i moćan - sve do čega je Humi stalo - rekao je američkim medijima jedan bivši viši saradnik Klintonove.

Veliki demokratski donator je rekao: "Huma je oduvijek željela da bude američka verzija kraljevske porodice."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.