LJUBAV NEMA GRANICE

Par koji je zbog razlike u godinama izazivao zgražanje slavi desetu godišnjicu

Iako im gotovo niko nije davao šanse, muzičar Džimi Pejdž i pjesnikinja Skarlet Sabet već deset godina u ljubavi

Skarlet Sabet i Džimi Pejdž. CINZIA CAMELA/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK

I.P./gloria.hr

19.7.2024

Iako im gotovo niko nije davao šanse zbog razlike u godinama, muzičar Džimi Pejdž (Jimmy Page), osnivač kultnog benda "Led Zeppelin", ove godine slavi desetu godišnjicu ljubavi sa 35-godišnjom pjesnikinjom Skarlet Sabet (Scarlett). 

Slavnog muzičara i autora najvećih hitova "Led Zeppelina", koji je u januaru proslavio 80. rođendan, crvenokosa ljepotica duge kovrčave kose, koja djeluje kao da je došla iz nekih renesansnih vremena, očarala je putem svojih stihova.

‘‘Tvoje pjesme režu poput noža"

Kako je prije nekoliko godina izjavila za britanski magazin "Tatler", to se dogodilo u knjižari "World‘s End Bookshop" u King‘s Roadu, gdje je prvi put javno čitala svoje pjesme. Vidjevši gužvu i lijepu pjesnikinju koja se tada bavila i glumom, Pejdž je ušao u knjižaru, a nakon njenog čitanja koje je publiku ostavilo bez riječi, prišao joj je i tiho rekao: ‘‘Tvoje pjesme režu poput noža‘.‘

No, nije to bila ljubav na prvi pogled, barem ne s njene strane. Njegov kompliment ju je dirnuo i bio poticaj zbog kojeg je odlučila zanemariti glumu i u potpunosti se posvetiti pisanju. Ali njegov renome ženskara bio joj je prilično odbojan. 

Zaveo suprugu prijatelja

Prvih mjeseci bili su samo prijatelji koji bi se sreli više slučajno nego namjerno, no iskusni roker sigurno je imao plan. Nije bio na glasu niti kao pretjerano moralan tip, zaveo je Krisi Vud (Krissy Wood), suprugu Ronija Vuda u periodu kada su bili dobri prijatelji. U njegovoj ložnici ‘‘gostovale‘‘ su brojne manekenke, glumice, pjevačice, njih više od tridesetak za koje se javno zna, dvaput je bio u brakovima i ima petero djece. 

Naravno, sve njegove afere i skandale pratili su i medijski napisi koji nisu promakli romantičnoj Skarlet. Ipak, nekoliko slučajnih susreta na ulici vodili su prema prvoj kafi, zatim ručku i druženju. I malo po malo, Skarlet je, umjesto u knjižari, sve više sa svojim laptopom vrijeme provodila u njegovom dvorcu, gdje se ubrzo i preselila. Vezu su započeli u augustu 2014. i čini se da je to najozbiljnija veza u kojoj je Džimi ikada bio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.