INSPIRACIJA

Sedmica mode u Njujorku

Brojne kombinacije nosive u standardnim dnevnim prilikama

Sa revije. Društvene mreže

N. A.

16.2.2023

U toku je Njujorška sedmica mode, na kojoj brojni brendovi predstavljaju svoje "ready-to-wear" kolekcije za jesen/zimu 2023. godine. Prabal Gurung, Proenza Schouler, Alice + Olivia, Ulla Johnshon, Tory Burch, Rodarte, Brandon Maxwell i Altuzarra samo su neki od njih.

Engleski izraz "ready-to-wear" zapravo je prijevod francuskog izraza "pret-a-porter", a oba označavaju odjeću spremnu za nošenje.

Tačnije, funkcionalne kolekcije prilagođene masovnijoj proizvodnji, za razliku od kolekcija visoke mode. Tako se "haute couture" kreacije izrađuju po mjeri, a ove iz "prat-a-porter" kolekcija dostupne su u standardnoj ponudi modnih kuća i brendova.

Sa revije. Društvene mreže

Upravo smo na Njujorškoj sedmici mode imali priliku vidjeti brojne kombinacije nosive u standardnim dnevnim prilikama. Bez obzira na to tražite li neku kombinaciju za odlazak na posao ili ipak kafu s prijateljicama, "NYFW" nudi pregršt inspiracije.

Traperice udobnog širokog kroja, ležerni topovi i elegantni potkraćeni sakoi od tvida u kombinaciji s efektnim dodacima uistinu su odličan spoj opuštenih i klasičnijih komada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.