RAZGOVOR

Izabrala sam teži put

Razgovarao: Fuad MUSTAFIĆ

29.3.2018

Popularna srbijanska pjevačica Jelena Tomašević (35) održat će 27. aprila solistički koncert u Sarajevu. Iz Beograda u bh. prijestolnicu stiže s novosadskim „Big bendom“, a nastup će biti upriličen u Domu mladih.  

Jelena važi za jedan od najkvalitetnijih pop vokala na našim prostorima, a na svojim nastupima publiku često počasti i ponekom sevdalinkom i pravom starogradskom pjesmom.

 Dobro raspoloženje

- Očekujem pregršt emocija i svoju publiku u dobrom raspoloženju da zajedno razmijenimo sve ono lijepo što osjećamo jedni prema drugima. Dolazim u pratnji velikog sastava, vrhunskih muzičara, novosadskog „Big benda“, s kojima nastupam već punih devet godina. Ovo će biti noć za pamćenje i jedva čekam ponovni susret sa Sarajlijama, da ih vidim i da zajedno pjevamo – kaže Tomašević.

 I Ranije ste nastupali u Sarajevu, međutim, to su bili uglavnom klupske svirke.

- U Sarajevu se uvijek osjećam kao kod kuće. Imam mnogo prijatelja i saradnika iz ovog grada. U sjećanju su mi ostali nastupi na koncertima Željka Joksimovića na Koševu, ali ovo je prvi put da imam svoj veliki solistički koncert.

Trenutno ste članica žirija „Pinkovih zvezdica“. I Vi ste karijeru počeli upravo na jednom muzičkom takmičenju.

- Ovo je četvrta sezona kako sam u žiriju jednog od najboljih TV formata za mlade talente. Da, i sama sam potekla iz jednog takvog takmičenja. Bio je to šou „3k-dur“, koji je, ustvari, preteča svim današnjim šou programima koji se bave mladim talentima. Od tada je kod mene sve krenulo uzlaznom putanjom.

Muzička priča

Koliko Vas ispunjava angažman člana žirija?

- Drago mi je da mogu svojim prisustvom, kao i savjetima, da pomognem dječici koja su sada u fazi upoznavanja i razvijanja svojih talenata. Ipak, za karijeru imaju vremena kada još malo porastu.

Čini se da karijeru gradite strpljivo i bez skandala. Sve ste postigli upornošću i predanim radom.

- Hvala vam na komplimentu. Drago mi je ako sam svojim ponašanjem, pjesmama i karijerom uspjela da utičem na one koji tek započinju svoju muzičku priču. Ovaj put koji sam ja izabrala jeste teži i sporiji, ali, prema mom mišljenju, dugotrajniji je.

Uživam igrajući se sa kćerkom Ninom

Jelena je u skladnom braku s glumcem Ivanom Bosiljčićem i imaju kćerku Ninu.

- Imam sreću da se bavim poslom koji nema dnevno radno vrijeme, tako da većinu dana provodim s porodicom. Kćerka Nina sada ima šest godina i pravo je uživanje pričati i igrati se s njom. Ivan povremeno snima u Rusiji. Trenutno je na snimanju serije „Urgentni centar“ u Beogradu, ali je svaki slobodan trenutak s nama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.