PREKINULI PRIJATELJSTVO

Šta se desilo nakon dueta Joksimovića i Cetinskog: "Dotični ima neke probleme u glavi"

Prije gotovo deset godina, Tony Cetinski i Željko Joksimović oduševili su publiku zajedničkim duetom “Zabluda”

Nakon zajedničkog dueta njihovo prijateljstvo počelo se narušavati. YouTube

E. Ag.

30.8.2024


Prije gotovo deset godina, Tony Cetinski i Željko Joksimović oduševili su publiku zajedničkim duetom “Zabluda”, no idilična saradnja nije dugo trajala.

Nakon zajedničkog dueta njihovo prijateljstvo počelo se narušavati, a prema pisanju regionalnih medija, sukob između dva poznata muzičara eskalirao je zbog koncerta u Sjevernoj Makedoniji. Problemi su nastali kada je Tony najavio Joksimovićevo gostovanje bez da ga je prethodno obavijestio, što je dovelo do prekida njihovih kontakata.

Šta je problem

- Toni se dugo pripremao za koncert u Skoplju. Reklama je svuda išla, a na konferenciji za štampu je najavio i Željkov dolazak. Željku je javio tek nakon što je obavijestio publiku. Sreća, pa je Joksimović profesionalac i otišao je zbog ljudi koji ga tamo vole, a i kako bi ispoštovao Tonija, iako on njega nije. Odložio je čak i neke svoje privatne obaveze kako bi ispao korektan - rekao je tada izvor blizak pjevaču za regionalne medije.

- Niko ne zna šta je zapravo bio problem u Tonijevoj glavi i zašto je bio bijesan. Izgleda da mu nije bila dovoljna jedna duetska pjesma koju je Željko otpjevao s njim nego je htio više. Na afterpartiju nije želio progovoriti riječ o Željku, a ni sam Joksimović nije ostao na zabavi. Definitivno je da njihov odnos više nikada neće biti kao prije - ispričao je izvor tada.


Iz Joksimovićeve PR službe su tada rekli:

- Željko je dobio poziv od Tonija da dođe u Skoplje i otpjeva sa njim pjesmu “Zabluda”, što je i učinio. Sve druge informacije ne bismo komentirali”.

U to vrijeme, Tony se suočio i s drugim izazovima. U takmičarskoj emisiji “The Voice”, došlo je do sukoba s Jacquesom Houdekom, koji je gotovo rezultirao fizičkim obračunom. Ovaj incident pokrenuo je novinare emisije Ekskluziva da ga pitaju hoće li tužiti Houdeka, kao i da se osvrne na sukob s Joksimovićem.

- Neću tužiti nikoga, sve je redu. Nekako, valjda je takva godina. Svi koji se zovu Željko, pa tako i dotični, imaju nekakve probleme u glavi koje smo brzo riješili - izjavio je tada Tony, sugerišući da situacija nije toliko ozbiljna koliko su mediji prenosi.

Fer igra

Iako je priznao da zna “planuti,” Tony je naglasio kako takve situacije brzo zaboravi.

- Volim fer igru, tako da znam nekad planuti, ali to me drži dva-tri dana, nekad dva-tri mjeseca, ali prođe to - rekao je, pojašnjavajući kako se neke stvari veličaju te kako su odnosi sa Željkom sada korektni i da je najvažnije što je pjesma “Zabluda” odlično prihvaćena u regionu.

- Imali smo i koncert, a onda je došlo do nekih malih nesuglasica. Nismo prekinuli prijateljstvo, ja sam mu čestitao svaku nagradu do sada. Kad se vidimo, zagrlimo se i izljubimo. Možda se ne družimo koliko želimo, ali nismo prekinuli prijateljstvo. Jednostavno, razišli smo se u poslovnom smislu - otkrio je Toni tada u razgovoru za Večernji list.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.