OSTAJE NEPOBJEDIV

Video / Ilija Topurija je nevjerovatan: Odbranio je titulu i uspio ono što niko prije njega nije

Veliki navijač Reala došao do velikog trijumfa, dok je njegov omiljeni klub doživljavao poniženje od najvećeg rivala Barcelone

Topuria: Fenomenalna borba. AP

E. Ć.

prije 10 sati 48 minuta

Fantastični špansko-gruzijski borac Ilija Topuria pobijedio je Maksa Holoveja (Holloway) i upisao prvu odbranu pojasa u UFC-ovoj perolakoj kategoriji.

Topurija je bio briljantan na UFC 308 eventu u Abu Dabiju i nokautirao Holoveja, koji nikada prije nije izgubio na taj način. 

Spektakl je krenuo psihološkim igrama s obje strane, a onda je uslijedila aktivna borba.

Topurija je prvi uspostavio pritisak, a poslije nekih minut i pol Holovej se našao na podu. Međutim, Maks je uvijek bio neko ko se odlično spašavao iz partera.

Holovej je popravio utisak s početka runde, ali je u samom finišu bio neoprezan i završio je na podu nakon dobrog lijevog krošea Topurije.

U nastavku je uslijedila fantastična razmjena udaraca u kojoj su ljubitelji borilačkih sportova mogli uživati. Gledali smo pravo nadmudrivanje dva sjajna borca na najvišoj tehničko-taktičkoj razini.

Topurija je u trećoj rundi ubacio u brzinu više. Koliko god je Holovej bio čvrst, nije mogao izdržati topovske udare špansko-gruzijskog borca.

Na kraju je Topurija došao do 16. pobjede u isto toliko profesionalnih borbi, a u historiju je ušao kao prvi borac koji je nokautirao Maksa Holoveja, u njegovom 34. profi meču.

Zanimljivo da je Ilija Topurija veliki navijač Real Madrida. Velika mu je želja da se bori na Santiago Bernabeuu. 

Inače, dok je on pobjeđivao Holoveja, njegov Real je doživio debakl na svom terenu od najvećeg rivala Barcelone (0:4). No, sigurno neće tugovati poslije svog velikog trijumfa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.