GRČKA ZVIJEZDA

Adetokumbo htio tetovažu kao Lebron, a onda je reagovala njegova supruga

Govorio je o tome koliko mu je značilo učešće na Olimpijsim igrama u Parizu

Janis Adetokumbo. AP

N. H.

prije 16 sati 58 minuta

Grčki košarkaš i član Milvoki Baksa Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) govorio je o tome koliko mu je značilo učešće na Olimpijsim igrama u Parizu, uprkos ispadanju "Helena" od Njemačke u četvrtfinalu. 

- Prije svega, bio sam sretan što sam opet igrao košarku poslije dva i po mjeseca, prvo u kvalifikacijama, a onda i da predstavljam svoju zemlju na Olimpijskim igrama, to je bilo nevjerovatno iskustvo. Nisam to uzimao zdravo za gotovo. To što smo uspjeli da se plasiramo na Igre poslije šest godina, znate? Bilo je strava. To iskustvo na Igrama bilo je jedno od najboljih mojih iskustava koje sam imao kao košarkaš – to i titula koju smo osvojili (sa Baksima). Jedno od nevjerovatnijih iskustava - rekao je Adetokumbdo i dodao:

- To što sam bio u Parizu, ceremonija otvaranja, bio sam i barjaktar za svoju zemlju, prvi crni barjaktar za moju zemlju. Bilo je sjajno vidjeti i moju mamu, moju porodicu koja je došla da me podrži, zatim osetiti olimpijski duh – taj duh zbog kojeg svi sportisti govore o tome da su učestvovali na Igrama, to i da se takmičim za svoju zemlju… Prosto nevjerovatno. Nadam se da će me Bog blagosloviti da opet učestvujem. Jedno od najboljih iskustava koje sam imao. Pobijedio ili izgubio, bilo je nevjerovatno.

Pala mu je i jedna ideja napamet…

- Razmišljao sam o tome da istetoviram olimpijske krugove kao što je Lebron uradio. Smatram da svi olimpijci imaju sličnu ideju, ali je supruga učinila da se predomislim i na kraju to nisam uradio - zaključuje Adetokumbo.

Nova NBA sezona počinje 22. oktobra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.