BILD

Voronjin: U Rusiji nemaju pojma što se događa u Ukrajini

Putin ne radi loše samo Ukrajincima nego i svojem narodu

Andrej Voronjin. Agencije

G. Š.

1.3.2022

Nekadašnji as Liverpula, Ukrajinac Andrej Voronjin pobjegao je iz Moskve u kojoj je radio kao pomoćni trener u tamošnjem Dinamu. Bivši ukrajinski reprezentativac je raskinuo ugovor s moskovskim klubom, jer - kako je rekao za "Bild," nije htio raditi u zemlji koja napada njegovu.


Cijena je užasno visoka

- Izašao sam s porodicom iz Moskve u zadnji tren, rekao je Voronjin i dodao:

- Nismo mogli preko Dizeldorfa pa smo uspjeli sletjeti u Amsterdam prije nego što su svi blokirali avione iz Rusije. Otac mi je nedavno bio na operaciji, a sada je tu sa mnom, mojom suprugom, djecom i punicom. Djecu sam izvukao iz škole u Moskvi, no škola je sad najmanje važna.

Također, Voronjin je dodao i ovo:

- Nisam dobro. Baš se loše osjećam. Ovo je kao horor. Nestvarno je. Stalno dobivam snimke iz Ukrajine od mojih prijatelja i ne mogu vjerovati što gledam. Zaustavite tog ku****** sina Putina. Pomozite izbjeglicama i šaljite nam oružje. Neopisivo sam ponosan na svoju divnu zemlju. Nastavit ćemo se boriti i pobijedit ćemo. No, cijena je užasno visoka, svi ti mrtvi ljudi... Živimo u 2022. godini, a ne u Drugom svjetskom ratu!


To nije želja većine ruskog naroda

Ističe da nitko u Rusiji nema pojma što se događa u Ukrajini.

- To se ne pokazuje na televiziji, 90 posto ljudi nije uopće svjesno. Putin ne radi loše samo Ukrajincima nego i svojem narodu. Imam puno prijatelja u Rusiji koji ne podržavaju agresiju. To nije želja većine ruskog naroda... Nisam u Ukrajini, ali mislima sam s tim ljudima. Imam prijatelje u Harkivu, Kijevu i Odesi u kojoj sam rođen. Svakih pet minuta dobivam poruke na mobitel. Želim nekako pomoći. Novcem, bilo kako. Da sam tamo, uzeo bih pušku i borio se, zaključio je Voronjin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.