PRVA ZVIJEZDA TIMA

Snimak koji je zabrinuo Argentinu: Trening "Gaučosa", na njemu nije bilo Mesija

Messi zabrinuo cijelu Argentinu: Pojavila se snimka s treninga u Katru, njega nije bilo

Trening "Gaučosa". Twitter

E. Ć.

18.11.2022

Fudbalska reprezentacija Argentine jedan je od favorita Svjetskog prvenstva u Kataru. 

"Gaučosi" se žele popeti na tron svijeta po treći put u historiji, a mnogi navijači sanjaju da vide Lionela Mesija (Messi) kako osvaja popularnu "Boginju", jedini trofej koji nedostaje u njegovoj nevjerovatnoj karijeri.

Argentinci su u Katar stigli s velikim ambicijama, a prati se svaki potez Mesija i društva. O tome dovoljno svjedoči podatak da je trening "Gaučosa" na katarskom sveučilištu, baznom kampu Argentine tokom turnira, obavljen pred skoro 400 novinara iz cijelog svijeta. 







S treninga je objavljen video, a uz njega odmah i informacija kako su svi trenirali, osim jednog - Mesija. Kako se nije znalo o čemu se radi, da li je Mesi povrijeđen, uslijedila je panika.

Kasnije su argentinski mediji objavili da nema razloga za briku, te da je Mesi dobio odmor i da je zbog toga preskočio trening, kao i Anhel Di Marija (Angel), Rodrigo De Paul, Leandro Paredes i Nikolas Otamendi (Nicolas).

Podsjetimo, Argentina je smještena u grupu C, zajedno sa selekcijama Saudijske Arabije, Poljske i Meksika. "Gaučosi" prvi utakmicu u Kataru igraju u utorak protiv Saudijske Arabije od 11 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.