ŽELI OSVOJITI MUNDIJAL

Navijači "ohrabruju" Mesija, za to iskoristili sliku Džima Kerija iz popularnog filma "Glup i gluplji"

Inače, selekcija Španije je osvojila Svjetsko prvenstvo 2010. godine nakon što je prethodno u prvom kolu izgubila od Švicarske (0:1)

Mesi: Dakle, kažete da ima šanse da osvoji SP?. AP / Twitter

E. Ć.

22.11.2022

Fudbalska reprezentacija Argentine predvođena Lionelom Mesijem (Messi) u Katar je stigla kao jedan od najvećih pretendenata na naslov prvaka, no "Gaučosi" su nastup na Mundijalu otvorili šokantnim porazom.

Nakon preokreta ih je savladala Saudijska Arabija i upalila sve moguće alarme. Argentinci su pomalo i zaboravili gubiti, prethodno su uvezali 36 utakmica bez poraza, pa je sada na selektoru Lionelu Skaloniju (Scaloni) da podigne ekipu uoči duela sa Meksikom i Poljskom.


Prva zvijezda Argentine i jedan od najboljih svih vremena Mesi najavio je da mu je ovo posljednje Svjetsko prvenstvo u karijeri, stoga brojni fudbalski fanatici žele da osvoji "Boginju", jedini trofej koji mu nedostaje u nevjerovatnoj karijeri.

Nakon poraza od Saudijske Arabije Mesi i društvo su naišli na kritike i ismijavanje na Twitteru, jer ih je dobila ekipa koja vrijedi samo 25.2 miliona eura.


Ubrzo je stigao i "ohrabrujući" podatak za Mesija i Argentinu. Naime, selekcija Španije je takmičenje na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine otvorila porazom od Švicarske (1:0), ali je na kraju "Crvena furija" osvojila Mundijal. 

Tako su se brojni korisnici Twittera našalili s Mesijem i iskoristili scenu sa Džimom Kerijem (Jim Carrey) iz poznatog filma "Glup i gluplji".

- Dakle, kažeš da postoji šansa - govori Džim Keri u spomenutom filmu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.