ZVIJEZDA LIVERPULA

Salah na udaru kritika zbog okićene jelke, o svemu se oglasilo i najveće egipatsko islamsko savjetodavno tijelo

Pojedinci su išli do te mjere i Egipćanina nazvali "nevjernikom"

Salah sa porodicom proslavio Božić. Instagram

E. Ć.

27.12.2022

Reprezentativac Egipta i zvijezda Liverpula Mohamed Salah izazvao je kritike na društvenim mrežama jer je podijelio fotografiju sa svojom porodicom ispred okićene jelke. 

I prethodnih godina je fotografija Salaha tokom proslave božićnih praznika izazvala niz kritika muslimanskih fanova, pa je i najveće islamsko tijelo u Egiptu reagovalo na objavu.


Mnogo ružnih komentara bilo je upućeno Salahu. Navijači su mu pisali kako "se približava Englezima, ali da to znači da gubi mnoge muslimanske fanove", da "se klanja Zapadu", a pojedinci su išli do te mjere i Egipćanina nazvali "nevjernikom".

O svemu se oglasila i Dar al-Ifta, najveće egipatsko islamsko savjetodavno tijelo.

- Nema zabrane u šerijatu, čestitati nemuslimanima njihove praznike i ovo nije odstupanje od islama kako neki ekstremisti kažu. Čestitati praznike građanima u zemlji dio je dobrosusjedstva, uzvraćanja čestitki i suživota, a to su plemeniti ljudski principi koji se traže u šerijatu i sunetu, koji su prakticirani u biografiji Poslanika a.s - poručeno je iz Dar al-Ifte.

Inače, Salah je u prvom meču u Premijeršipu po nastavku sezone postigao gol i asistirao u trijumfu Liverpula nad Aston Vilom (3:1).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.