LIGA PRVAKA

Italijani oduševljeni zvijezdom Milana: Spektakularan je

Milan je prošao u polufinale Lige prvaka, i to prvo nakon 16 godina, zahvaljujući Rafaelu Leu

Milan će u polufinalu igrati protiv Intera ili Benfice. AP

E. A.

19.4.2023

Milan je prošao u polufinale Lige prvaka, i to prvo nakon 16 godina, zahvaljujući Rafaelu Leau (Rafael Leao).

U četvrtfinalu u obje utakmice protiv Napolija imao je asistenciju, ono što je bilo impresivno jeste kada je povukao loptu sa svoje polovine, nanizao nekoliko suparnika i proigrao usamljenog Olivijea Žirua (Olivier Giroud).

"Spektakularan", "čudesan", "neuhvatljiv", "portugalski junak", komentari su italijanskih medija na igru 23-godišnjeg ofanzivca, kojem se naklonio i legendarni trener Fabio Kapelo (Capello).

- Taj Leao je nestvaran fudbaler. Kad krene u trk, nemoguće ga je zaustaviti. Radi veliku razliku na terenu i ako nemate brzog igrača, teško možete odgovoriti na njegov nogomet - rekao je Kapelo (Capello) i prokomentarisao Milanov prolazak.

- Ovo je velika stvar, niko nije vjerovao da Milan može stići ovako daleko. Pogodak koji je pao u završnici utakmice je rezultat opuštanja, pretpostavljam da su već svi računali kako je utakmica gotova. Lijepo je vidjeti koliko se igrači bore - dodao je.

Milan će u polufinalu igrati protiv Intera ili Benfice, a u prvoj utakmici četvrtfinala Inter je u Portugalu slavio 2:0.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.