POSTAO HEROJ

Sautgejt otkrio: Razmišljao sam da zamijenim Belingema

Znate da je on sposoban za takve trenutke

Sautgejt i Belingem. AP Photo / Themba Hadebe

S. S.

prije 2 dana

Engleska je teže nego se to očekivalo savladala Slovačku nakon produžetaka rezultatom 2:1 i plasirala se u četvrtfinale Eura, gdje ih čeka Švicarska.

Veći dio meča Slovačka je bila u prednosti, no u sudijskoj nadoknadi škarice Džuda Belingema su spasile izabranike Gereta Sautgejta, dok je u produžecima pogodio Heri Kejn.

- Tako sam ponosan na igrače i duh koji su pokazali. Svi koji su igrali pomogli su da prođemo i to je napravilo razliku. Belingem? Fantastičan. Razmišljali smo o tome trebamo li ga zamijeniti, ali znate da je on sposoban za takve trenutke. Kejn je izvanredan strijelac, bio je izuzetan kao kapiten i pomogao je da zadržimo stabilnost - rekao je Sautgejt za BBC.

Rajs je kazao da ne može opisati ovaj osjećaj.

- Pogledaš na sat i pomisliš "mogli bismo ići kući", ali duh koji imamo pomogao nam je da prođemo. Belingemov gol bio je lud. Da sam to bio ja, lopta bi išla preko prečke. Velik trenutak za nekog ko ima 21 godinu. Ljudi ne razumiju koliko je potrebno da uspijete i upadnete u ekipu. Navijači su bili sjajni, ne mogu ih dovoljno nahvaliti - rekao je Rajs.

Pohvale na račun Belingema imao je i Kejn.

- Belingem... Kakav igrač! Nije lako postići takav gol, a to samo pokazuje kakav je igrač. Ovakav gol u takvom trenutku. Nadam se da možemo iskoristiti ovaj zamah i krenuti naprijed - zaključio je Kejn.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.