KAZAO ONO ŠTO MNOGI MISLE

Osim u svom stilu: Hrvate prati sreća od 2018. moralo se okrenuti

Po čemu je gol Perišića Japanu na centaršut Lovrena logičan, a pogodak Italijana je nešto nezamislivo, rekao je

Amar Osim. FK Željezničar

N. H.

prije 2 dana

Bh. stručnjak Amar Osim je istakao da je selekcija Hrvatske najveće razočarenje ovogodišnjeg Evropskog prvenstva. 

Hrvati su nastup na Euru završili u grupnoj fazi, nakon što su bili treći u grupi Španijom, Italijom i Albanijom, što je bilo nedovoljno da se plasiraju u nokaut-fazu.

To je očekivani scenario prema mišljenju bivšeg trenera sarajevskih Plavih koga ovakav rezultat ne iznenađuje.

- Znači, normalno je kad Lukaku u Kataru promaši tri zicera i Hrvatska zbog toga prođe, a sad se iščuđavamo jer su Italijani zabili krasan gol. Pa ni u Kataru to nije izgledalo dobro. Grupu je Hrvatska prošla kako je prošla, Japan bolje da ne spominjem, protiv njih Hrvatska ni sekunde nije bila bolja -  rekao je Osim za Index.hr i zatim dodao:

- Brazil je promašio ko zna koliko šansi, a Petković je iz jednog udarca zabio. Po čemu je gol Perišića Japanu na centaršut Lovrena logičan, a pogodak Italijana je nešto nezamislivo. Ljudi, od 2018. Hrvatsku prati sreća i kad-tad se ta sreća morala okrenuti. 

Dodao je da Hrvati nisu bili sigurni ni za plasman na Euro, te da je bilo jasno i u kvalifikacijama da to nije ona reprezentacija.

- Da je Vels dobio Armeniju, Hrvatska ne ide direktno na Euro, nego u baraž. Patio si se s Velsom i Turskom, patio si se na Euru, i sad se čudiš kako si ispao. Pa nisu te kvalifikacije bile prije četiri godine, nego prije četiri mjeseca - kazao je Osim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.