BILO JE GUSTO

Odlučili penali: Fudbaleri Argentine prvi polufinalisti Copa Americe

Mesi šutirao preko gola

Mesi promašio gol. Twitter

Z. K.

prije 3 dana

Prvi polufinalisti Copa Americe su fudbaleri Argentine nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca savladali selekciju Ekvadora. Tokom regularnog dijela utakmice bilo je 1:1. Argentini se žrijeb potpuno otvorio na Copa Americi, a smješteni su u gornju polovinu gdje nema Brazila, Urugvaja i Kolumbije.

No, zamalo su takmičenje završili na prvoj prepreci. Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela Copa Americe Lautaro Martinez u 35. minuti doveo je Argentince u vodstvo i tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku su Ekvadorci pojačali, Enner Valencia je promašio penal, ali je u 92. minut Kevin Rodriguez pogodio za poravnanje i nastavak ove drame. Meč je odlučen u jedanaestercima.

Nije moglo gore početi po Argentince. Leo Mesi (Lionel Messi) je prvi stavio loptu na kreč, a onda je pokušao izvesti "panenku" i šutirao preko gola. Tačnije, lopta je pogodila prečku i otišla preko gola.

Međutim, Mesiju se ponovo ukazao isti junak kao i uvijek. Golman Emiliano Martinez je ponovo pokazao da je specijalist za jedanaesterce te je odbranio dva udarca Ekvadorcima i odveo Argentinu u polufinale gdje će igrati protiv boljeg iz duela Venecuele i Kanade.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.