IZGUBILI NAKON PREOKRETA

Turci se nisu mogli pomiriti s porazom: Izazvali haos širom Nizozemske, zasuli vatrometom policiju

U Hagu su policija i Kraljevska vojna policija morale da reaguju

Sukob u Ajndhovenu. Screenshot

S. S.

7.7.2024

Fudbalska reprezentacija Turske nakon preokreta je poražena od Nizozemske rezultatom 2:1 u okviru četvrtfinala Evropskog prvenstva.

Navijači se nisu mogli pomiriti s porazom, uprkos dobroj partiji, pa su napravili haos prvo na ulicama Berlina, a onda i u Nizozemskoj.

Tu je došlo do brutalne tučnjave u kojoj su letjele stolice, a na ulicama je nastao potpuni haos, nakon što su se dvije navijačke strane sukobile.

U Hagu su policija i Kraljevska vojna policija morale da reaguju. Kako prenosi omroepwest.nl, policija i Kraljevska vojna policija bile su zasute teškim vatrometom u distriktu Šildersvijk u Hagu u subotu uvečer. ME i Vojna policija izvele su nekoliko napada.

Policija za razbijanje demonstracija i Kraljevska vojna policija izvele su napad oko ponoći. "Dosta je, idite kući," vikao je jedan policajac. "Uklonite se, ili će biti upotrebljena sila." Nakon napada, novi ljudi su stalno izlazili na put. "Igra mačke i miša," nazvao je to jedan reporter sa Omroep West-a. Tek oko 00:45 mir se polako vratio u Šildersvijk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.