MOTIVISANIJI NEGO IKAD

Murinjo: Fenerbahče mora zadržati dobre igrače da bi napredovao

Počeli smo pripreme sa pola ekipe. Kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona počinju za dvije sedmice. Ali dajemo sve od sebe - kazao je 61-godišnji trener

Žoze Murinjo. Anadolija

Anadolija

8.7.2024

Trener turskog Fenerbahčea Žoze Murinjo (Jose Mourinho) izjavio je da se nikada nije osjećao tako motivisano kao sada, javlja Anadolija.

Fenerbahče se nalazi na pripremama u kampu u Bad Waltersdorfu u Gracu u Austriji, a Murinjo je u obraćanju novinarima kazao da pripreme teku dobro iako u timu nedostaje mnogo fudbalera koji nastupaju za nacionalne selekcije na velikim takmičenjima.

- Osjećam se veoma srećno i motivisano. Motivisaniji sam više nego ikada. Počeli smo pripreme sa pola ekipe. Kvalifikacije za UEFA Ligu šampiona počinju za dvije sedmice. Ali dajemo sve od sebe - kazao je 61-godišnji trener.

Istakao je da je vrlo zadovoljan uslovima i organizacijom u Fenerbahčeu.

- Svaki tim za koji sam radio dosad bio je izazov za mene. Ovdje su radili mnogi portugalski treneri. Želimo da milionima navijača Fenerbahcea pružimo sreću koju dugo priželjkuju - dodao je.

Naglasio je da se u timu moraju zadržati dobri igrači da bi klub napredovao.

Podsjetio je da je predsjednik kluba Ali Koc bio vrlo jasan o ovom pitanju.

- Naš predsjednik želi da se klub razvija, ne želi da se nazaduje. To znači, zadržati najbolje igrače, a ne prodavati ih - rekao je poznati fudbalski stručnjak koji je u junu predstavljen kao novi trener Fenera.

Murinjo je također privukao pažnju novinarskih ekipa kada je iz hotela gdje odsjeda turski tim biciklom stigao na trening.

Fenerbahče pripreme nastavlja još jednim treningom u toku dana u večernjim satima.

Na pripremama sa Fenerbahčeom nalazi se i bh. napadač Edin Džeko koji je bio strijelac tokom priprema u remiju 1:1 protiv austrijske Wacker Admire.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.