NAKON OSVAJANJA EURA

"Washington Post" lansirao nevjerovatnu priču: De la Fuente napušta Španiju i preuzima SAD?

Tvrde da su predstavnici De la Fuentea kontaktirali Fudbalski savez SAD nakon što je selektor Greg Berhalter otpušten

Luis de la Fuente. AP

N. H.

15.7.2024

Luis de la Fuente, selektor Španije, postao je prvi koji je osvajao prvenstva Starog kontinenta u U19, U21 i seniorskoj konkurenciji, a španski stručnjak bi mogao napraviti iznenađujući potez. 

Naime, prema pisanju "Washington posta", De la Fuente želi postati selektor SAD. 

Njegova godišnja plaća iznosi blizu 600.000 eura, što ga je činilo jednim od najmanje plaćenih stručnjaka na prvenstvu. FS Španije je spremio novi ugovor za njega, ali čini se da ga on neće prihvatiti, iako mu nude trostruko veću plaću (1,8 miliona eura). 

"Washington Post" je nakon finala objavio članak s naslovom "Luis de la Fuente je zainteresiran za posao u reprezentaciji SAD".

- Predstavnici De la Fuentea kontaktirali su Fudbalski savez SAD nakon što je selektor Greg Berhalter (Gregg) otpušten prošle sedmice. Masud Rushandel (Massoud Roushandel) i Visente Montes (Vicente) su u petak obavijestili sportskog direktora američkog saveza Meta Krokera (Matt Crocker) o De la Fuenteovom interesu za posao. Rushandel je predsjednik Global Elite Sports Grupe, američko-španske kompanije za upravljanje, a blisko sarađuje s Montesom, istaknutim španskim menadžerom - navodi se u članku "Washington Posta".

S obzirom na to da je do kontakta sa Savezom SAD došlo prije finala, bit će zanimljivo da li će De la Fuente zaista napustiti klupu "Crvene furije".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.