DOBOJ ISTOK

Memorijalni turnir "11. šehida fudbalskih asova Doboj Istoka": Igman i Bratstvo u finalu

Gračanlije u polufinalu bile bolje od Slobode koja će za treće mjesto igrati protiv domaćina, ekipe Doboj Istok

S turnira na stadionu "Luke" - Avaz
S turnira  - Avaz
Dnevni avaz
Refik Šuvalić - Avaz
Husref Musemić - Avaz
+2
H. Čalić

20.7.2024

Danas i sutra na stadionu "Luke" u Doboj Istoku, igra se 26. memorijal "11. šehida fudbalskih asova Doboj Istoka“, posvećen jedanaestorici poginulih fudbalera u odbrani BiH, a ujedno se obilježava i 50 godina kluba koji se trenutno takmiči u Drugoj ligi - Sjever.

Osim domaćina, NK Doboj Istoka, na memorijalu učestvuje prvoligaš Bratstvo iz Gračanice, klub sa najviše učešća na ovom tunriru i sa najviše pobjeda, te dva premijerligaša Sloboda iz Tuzle i Igman iz Konjica.

Reporter "Avaza" na licu mjesta imao je i iskoristio lijepu priliku da u pogodnim momentima razgovara sa fudbalskim legendama, trenerima, igračima.

Poslije prve utakmice u kojoj je Bratstvo savladalo Slobodu sa 1:0, predstavnici boračkih organizacije, premijer TK Irfan Halilagić koji je turnir otvorio i načelnik Doboj Istoka Kemal Bratić, položili su cvijeće i odali počast za 11 poginulih fudbalera NK Doboj Istok.

Položeno cvijeće. H. Čalić / Avaz

Vratimo se prvoj utakmici Sloboda - Bratstvo. U razgovoru sa trenerom Tuzlaka Zlatanom Nalićem, saznali smo da roster Slobode još nije popunjen na nekoliko pozicija i da Sloboda sada ima mlad tim. Sa njim u društvu bio je i sportski direktor Zajko Zeba. 

Nalić: Sloboda će se pojačati. H. Čalić / Avaz

Znajući da je Bratstvo prava mora tuzlanskoj ekipi, savladavši je dva puta za bodove u Prvoj ligi, trener Nalić se nadao da će se ta neugodna tradacija prekinuti, ali nije. U 62. minutu iskusni veznjak Bratstva Arnes Ćosić eurogolom savladao je golmana Azira Muminovića. 

Faruk Kulović. H. Čalić / Avaz

Strateg Bratstva Faruk Kulović nadmadrio je svoga kolegu, pa će sutra u finalu Bratstvo se sastati sa Igmanom, ekipom Husrefa Musemića, koja je u drugoj utakmici savladala domaći Doboj Istok sa 6:2.

Inače, Musemić je kazao kako je Konjic grad koji čvrsto stoji uz svoj klub. 

–Upravo, nakon povratka sa priprema na Kupresu radimo na taktici. Ovo oko prijedloga za skraćivanja lige ne bih puno komentarisao, jedino se nadam da će VAR smanjiti broj grešaka u suđenju - kazao je Musemić.

Musemić: Nada se da će VAR smanjiti broj grešaka u PL BiH. H. Čalić / Avaz

Na kraju, danas je najsretniji čovjek na turniru bio Refik Šuvalić, predsjednik Organizacionog odbora memorijala i obilježavanja 50. godina Doboj Istoka. 

Sutra će on zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama podijeiti 50 zahvalnica i skromnih nagrada.

Refik Šuvalić. H. Čalić / Avaz

U 16 sati u borbi za 3. mjesto sastaju se Sloboda i Doboj Istok, a u 18, u finalu igraju Bratstvo i Igman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.