BH. NAPADAČ

Tvrde poljski mediji: Said Hamulić u trenutku frustracije sam sebi slomio ruku

Bosanac je bio bijesan i udario je šakom u vrata. Rezultat? Slomljena metakarpalna kost i vjerovatno odsustvo od nekoliko sedmica s terena

Hamulić: Novi problemi. Platforma X

E. Ć.

12.8.2024

Povremeni fudbalski reprezentativac Said Hamulić (24) je bio neko kome se predviđala blistava karijera, međutim, sve je otišlo u suprotnom smjeru.

Hamulić je, nažalost, češće na naslovnicama medija zbog stvari van terena, a u prilog tome idu i posljednji događaji iz njegovog kluba Vidzev Lodza.

Naime, poljski mediji javljaju kako je Hamulić, nezadovoljan jer ga je trener Daniel Mišliviec (Mysliwiec) izostavio iz tima, sam sebi slomio ruku.

- Kada je Mišliviec objavio listu igrača za meč s poljskim viceprvakom, tamo nije bilo Hamulića. Bosanac je bio bijesan i udario je šakom u vrata. Rezultat? Slomljena metakarpalna kost i vjerovatno odsustvo od nekoliko sedmica s terena - pišu poljski mediji.

Podsjetimo, Hamulić je blistao u Poljskoj kada je nosio dres Stal Mieleca. Te partije su mu donijele transfer u francuski Tuluz, a onda je sve krenulo nizbrdo.

U potrazi za minutažom bio je na posudbama u Vitezeu, moskovskoj Lokomotivi, a od ljeta je član Vidzev Lodza.

Hamulić je u centru pažnje bh. javnosti bio i kada je, nakon što ga tadašnji selektor BiH Faruk Hadžibegić nije pozvao, objavio na Instagramu da više nije zainteresovan igrati za "Zmajeve".

Na narednom okupljanju je dobio poziv, međutim na šest odigranih mečeva nije uspio dati gol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.