POSLIJE MEČA S MAĐARSKOM

Barbarez detektovao problem, preskočio pitanje o Ahmedhodžiću i poručio: Nadamo se da u martu nećemo biti sparing partneri

Vidio sam njihovog trenera koji je vrlo ljut zbog nekih stvari koje nisu štimale kod njih

Barbarez: Drugačija utakmica od one u Nizozemskoj. BHRT

E. Ć.

10.9.2024

Remijem protiv Mađarske fudbaleri Bosne i Hercegovine prekinuli su crni niz od sedam uzastopnih poraza (0:0).

Susret je komentarisao selektor "Zmajeva" Sergej Barbarez kojem je ovo prvi bod na klupi državnog tima BiH.

- Sigurno drugačija utakmica nego u Nizozemskoj. Tražila je od nas drugačije stvari, veliku borbu, hrabrost i razmišljanje. Nažalost, u sredini nismo imali hrabrosti, da spustimo loptu. Vidjeli smo da kroz dva - tri pasa možemo doći do protivničkog gola.

Probleme koje smo imali, imali smo zbog svojih grešaka. Napravi se pritisak i onda je sigurno problematično. Zadnja linija je funkcionisala i Nikola nas je spasio - izjavio je Barbarez za BHT nakon meča - rekao je Barbarez.

Komentarisao je promjene u veznom redu. U odnosu na meč s Nizozemskom zamijenio je sve trojicu u veznom redu: Burnić, Šarić i Bašić su zaigrali umjesto Gigovića, Tahirovića i Huseinbašića.

- Neko mora taj trkački dio odraditi, pogotovo u srednjem redu, pogotovo kod tog mijenjanja strana. Trebalo je to, sva tri momka, pogotovo Ivan koji je dirigirao. I Dario i Denis su odradili posao. Nažalost taj mali problemčić s Gigovićem i Tahirovićem, koji ne igraju u svojim klubovima, se osjeti u agresivnosti - kazao je Barbarez.

Rekao je kako je ovo pokazatelj da ništa nije lagano i da znači bod kod učesnika Evropskog prvenstva.

- Vidio sam njihovog trenera koji je vrlo ljut zbog nekih stvari koje nisu štimale kod njih. Koncentrišemo se na nas. Imamo neki plan, svaka utakmica će nas voditi stepenik više. Nadamo se da nećemo biti sparing partneri nego dostojni protivnici u martu - rekao je Barbarez.

Na pitanje da li ima nekih novih igrača s kojim je u kontaktu i šta će biti s Anelom Ahmedhodžićem, odgovorio je:

- Volio bih da se skoncentrišemo na ove momke ovdje, zaslužili su pažnju i poštovanje - poručio je Barbarez.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.