POLJSKI GOLMAN

Svega mjesec nakon odlaska u igračku penziju: Mogao bi se vratiti na teren i potpisati za velikana

Ter Štegen je doživio tešku povredu i za njega je sezona već završena, a Barcelona traži alternativu

Vojčeh Ščezni. AP Photo/Petr Josek

S. S.

jučer

Vojčeh Ščezni (34) mogao bi se povući iz igračke penzije i potpisati za Barcelonu. Poljski golman je u avgustu saopćio da završava s karijerom, no za njega se situacija ponovo otvorila nakon ponude tima iz Katalonije.

Naime, Ter Štegen je doživio tešku povredu i za njega je sezona već završena, a Barcelona traži alternativu.

- Imam jako puno poštovanja prema historiji Barcelone. To je jedan od najboljih klubova na svijetu. Razumijem tešku situaciju u kojoj su se našli nakon povrede Ter Štegena i mislim da bih pokazao manjak poštovanja kada ne bih razmotrio ovu opciju - rekao je Ščezni za katalonski Sport.

Pojedini španski mediji pišu da je Ščezni već razmotrio ponudu Barcelone te da ju je odlučio prihvatiti, a jedino se još mora dogovoriti sa svojim bivšim klubom Juventusom. Naime, iako je Ščezni slobodan igrač, penzionisao se dok je na ugovoru imao još godinu dana pa će morati isplatiti Juventusu određenu odštetu. Barcelona je Ščezniju navodno ponudila ugovor do juna sljedeće godine uz plaću od tri miliona eura.

Inače, Ščezni je u Juventus došao 2017.godine kao zamjena za legendarnog Bufona. Prije toga je igrao u Arsenalu, gdje je i počeo karijeru, a bio je i na posudbama u Brentfordu i Romi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.