OD 30. JUNA DO 2. JULA

Konjic Summer Fest: Nezaboravan spoj sporta, kulture i zabave pod hercegovačkim suncem

Konjic Summer Fest je jedinstven događaj koji okuplja mlade ljude iz naše države i cijele regije, rekao je Mujić

Sa današnje press konferencije. PR

E. Ć.

30.5.2023

Ove godine, od 30. juna do 2. jula, Grad Konjic će biti domaćin prestižnog međunarodnog festivala, Konjic Summer Fest. Organizatori festivala, AK Pace i MM Real Estate, zajedno s gradom Konjicom i hotelom Garden City, uložili su veliki napor kako bi osigurali da ovogodišnje izdanje bude nezaboravno.

- Konjic Summer Fest je jedinstven događaj koji okuplja mlade ljude iz naše države i cijele regije. Kao organizatori, ponosni smo što smo stvorili platformu koja spaja ljubitelje sporta, kulture i zabave - izjavio je Mahir Mujić, organizator festivala.

Raznolik program

Konjic Summer Fest Festival je privukao i podršku velikog imena – Lane Pudar, bh. plivačice i ambasadorice festivala. 

- Velika mi je čast što sam izabrana za ambasadoricu prvog Međunarodnog festivala "Konjic Summer Fest 2023" i veliko hvala organizatorima na tome. Uvijek mi je drago podržati organizatore koji imaju za cilj okupljanje i druženje mladih ljudi iz naše države, tako i iz cijele regije. 

Velika mi je čast što se ova manifestacija održava u našoj prelijepoj Hercegovini. Konjic je jedan prekrasan grad i svi će moći da uživaju kako u programu, tako i u prirodnim ljepotama i gostoprimstvu Konjičana - rekla je Lana Pudar. 

Konjic Summer Fest, nudi raznolik program koji će zadovoljiti različite ukuse posjetitelja, a namjenjen je svima, od 8 mjeseci, do 88 godina. 

- Manifestacija Dani grada Konjica započinje za dva dana sa dječjim festivalom i završiti će se puzijadom koja je dio Konjic Summer Festa, što mene jako veseli što sve započinje i završava sa djecom - kazala je Biljana Handžo, stručna suradnica u Gradskoj upravi Konjic. 

Razvoj Konjica

Ovogodišnji festival također će uključivati i Garden City Business run, prvu hercegovačku poslovnu utrku koja će se održati 30. lipnja 2023. godine. Ova utrka je osmišljena kako bi privukla poslovnu zajednicu i pružila priliku za povezivanje i razmjenu ideja među poslovnjacima. A u toku dana bit će održana biznis konferencija i EXPO. 

- Želimo da govorimo o ljepotama Konjica i njegovim potencijalima za investicije. Prirodne ljepote i industrija koja je u razvoju savršena su prilika za razvoj grada. 

Biznis konferencija za cilj ima dovođenje potencijalnih investitora koji bi investirali u projekte grada Konjica i da predstavimo kako lokalno uspješne kompanije, tako i zainteresirane strane kompanije koje žele da naprave saradnju -  rekao je suorganizator i direktor agencije MM Real Estate Minet Musić. 

Zagarantovana dobra zabava

Kao grad s bogatom kulturnom baštinom, Konjic će na festivalu pružiti razne kulturne sadržaje tokom tri dana održavanja. Posjetitelji će imati priliku uživati u koncertu Nene Murića i DJ Run Partyju, a u subotu večer, posjetitelje će zabavljati Frenkie, Kontra i Indigo. 

- Ovo je moj prvi solistički koncert u ovom gradu i jako se radujem. Dobra zabava je zagarantovana, ovih dana već vježbamo, biće tu i starih, ali i novijih pjesama, a svi koji posjećuju naše koncerte znaju koliko tu bude emocije - kazao je pjevač, Neno Murić. 

Kako je rekao Frenkie, pripremaju hip hop noć sa DJ-om, gdje će izvoditi i neke nove pjesme.

- Pozivam sve ljubitelje hip hop muzike da se fino zabavimo i zahvali bih se Konjic Summer Festu na organizaciji i pozivu - poručio je Frenkie.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.