MLADI UČESNICI

Jajce rukometni centar BiH: Učesnicima kampa znanje prenosi bh. reprezentativac Marko Panić

Učesnici dolaze iz rukometnih sila kao što su Njemačka, Švedska i Francuska, ali i iz Italije, Poljske, Norveške...

košarka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7
Z. K.

8.7.2024

Jajce je postalo epicentar rukometnih aktivnosti u Bosni i Hercegovini, ugostivši "Handball camp Marko Panić". Kamp, koji nosi ime po poznatom rukometašu francuskog Montpelliera, Marku Paniću, rođenom u Jajcu, održava se od 7. do 13. jula i obećava šest dana intenzivnog treninga i zanimljivih aktivnosti za 80 mladih učesnika.

Jučer otvoren

Organizatori kampa su svim učesnicima poželjeli sreću, zabavu i uspjeh tokom boravka. Kamp je jučer otvoren za dječake i djevojčice uzrasta od 12 do 18 godina, a svi učesnici smješteni su u prelijepom ambijentu hotela Plivsko jezero.

- Nakon dugih priprema, danas je u Jajcu počeo kamp, a svi učesnici su uspješno stigli. Prvi dan je protekao u upoznavanju sa trenerima i članovima organizacionog odbora, kao i sa planom rada. Održali smo treninge za tri starosne grupe, kazao je Marko Panić, glavni organizator i osnivač kampa.

Učesnici dolaze iz rukometnih sila kao što su Njemačka, Švedska i Francuska, ali i iz Italije, Poljske, Norveške, Bjelorusije, kao i iz naše Bosne i Hercegovine. Ovaj kamp je možda prvi te vrste u našoj zemlji.

- Dan smo završili zajedničkom večerom i slobodnim aktivnostima. Već prvog dana, djeca su pokazala veliko oduševljenje, uprkos tome što smo im ograničili upotrebu mobitela samo za javljanje roditeljima. Osim sportskog dijela, želimo ih potaknuti na zdrav način života i vraćanje pravim vrijednostima, prvenstveno druženju i stvaranju novih prijateljstava. Vjerujem da će se svi dobro osjećati na kampu i da će uživati u ljepotama Jajca, istakao je on.

Na kampu su prisutni vrhunski treneri i instruktori s bogatim iskustvom u rukometu. Pored Marka Panića, učesnici će imati priliku učiti od bivših bh. reprezentativaca kao što su Edin Bašić i Petar Jokanović, te Stanko Sabljići, Alen Poričanin i Salim Bakhsh. Posebni gosti kampa su Ivan Karačić i Igor Karačić.

Iskustvo u suđenju rukometnih utakmica na djecu prenijet će i profesionalni rukometni sudija Dalibor Jurinović, također rođen u Jajcu, dugogodišnji sudac Europskog rukometnog saveza (EHF). Pored njega će biti i Sandro Smajlagić iz Jajca, koji ima iskustvo u suđenju na evropskom nivou i u švedskim ligama.

Za završetak kampa planiran je mini turnir kako bi polaznici mogli pokazati svoje vještine u takmičarskom okruženju. Posebni gosti turnira bit će muška i ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine. Utakmice će imati humanitarni karakter, a sav prihod od prodaje ulaznica biće doniran Javnoj kuhinji u Jajcu i Udruženju za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju “Vodopad ljubavi”.

Jedinstvena prilika

Ovaj kamp pruža jedinstvenu priliku mladim rukometašima da uče od najboljih, stvore nova prijateljstva i razviju svoje vještine u inspirativnom okruženju. Jajce se još jednom potvrđuje kao važna tačka na sportskoj karti regiona, spremna da pruži vrhunsko sportsko iskustvo svim učesnicima.

Podsjećamo, prošle godine kamp je ugostio poznata imena poput francuskog reprezentativca i olimpijskog prvaka Huga Descata te europskog prvaka Stasa Skubea.

Rukometni klub Jajce, u kojem je proslavljeni bh. reprezentativac Marko Panić započeo svoju karijeru, djeluje kao suorganizator kampa uz podršku Općine Jajce i drugih sponzora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.