HAAK MLADOST 2024 ZAGREB

Jasmina, Dženan i Iman osvojili medalje za BiH

U takmičenju učestvovalo više od 300 atletičara iz cijelog svijeta (SAD, Italija, Francuska, Slovenija, Srbija, BiH i Hrvatska)

Jasmina Nuspahić osvojila srebro na 100 metara. Avaz

8.7.2024

"Međunarodni atletski miting HAAK Mladost 2024 Zagreb" održan je 6. i 7. jula na stadionu Hrvatskog akademskog atletskog kluba Mladost, osnovanog davne 1903. godine na zagrebačkom Jarunu.

U dva dana takmičenja učestvovalo je više od 50 atletskih klubova s više od 300 atletičara u raznim disciplinama iz više država (SAD, Italija, Francuska, Slovenija, Srbija, BiH i Hrvatska).

Atletski klub Bihać predstavljala su tri takmičara: Jasmina i Dženan Nuspahić te Iman Balić.

Jasmina (15) u kategoriji kadetkinja u izuzetno jakoj konkurenciji u disciplini 100 metara osvojila 2. mjesto, dok je u disciplini na 600 metara imala manje uspjeha, ali, iako nije uspjela doći do medalje, popravila je svoj lični i klupski rekord.

Dženan Nuspahić (2013. godište) trčao je u starijoj kategoriji (2011. godište) i u borbi s državnim prvakom R Hrvatske i ostalim starijim trkačima osvojio zlata vrijednu bronzanu medalju, odnosno 3. mjesto, pokazavši da se može nositi i sa starijim takmičarima u disciplini 400 metara.

Također, Iman Balić (2015. godište) na utrci 60 metara osvojila je 2. mjesto te su svi zajedno obogatili AK Bihać, ali i bh. atletiku, vrijednim medaljama s međunarodnog takmičenja iz Zagreba, čime se izuzetno ponose njihovi treneri Enver Hodžabegović i Dino Balić. 

A ponosna je i Bosna i Hercegovina na ovu vanserijski talentiranu djecu, koja dostojanstveno predstavljaju i promoviraju svoju zemlju širom svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.