JAJCE

Učesnici kampa "Marko Panić" i reprezentacije BiH igraju za "Narodnu kuhinju" i "Vodopad ljubavi"

Ulaz na utakmice u Gradsku dvoranu Jajce bit će besplatan, a postavit će se kutije za donacije

Polaznici kampa. Facebook

E. Ć.

12.7.2024

U okviru rukometnog kampa Marko Panić danas će se održati humanitarni turnir. Sav prihod s turnira biće namijenjen Narodnoj kuhinji u Jajcu, koja svakodnevno pomaže više od 120 korisnika, kao i Udruženju za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju "Vodopad ljubavi" i njihovim mališanima.

Ulaz na utakmice u Gradsku dvoranu Jajce bit će besplatan, a postavit će se kutije za donacije koje će biti uručene.

Turnir počinje u 14 sati utakmicom između kadetskih selekcija učesnika kampa. U 15.45 sati slijedi susret ženskih rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine U-17 i polaznica kampa.

Završni meč na programu je u 18 sati, kada će juniorska selekcija U-18 odmjeriti snage sa najboljim polaznicima ovogodišnjeg kampa.

Profesionalni rukometni sudija Dalibor Jurinović, dugogodišnji sudija Europskog rukometnog saveza (EHF), prenosit će svoje iskustvo djeci, uz podršku Sandra Smailagića, koji ima bogato iskustvo suđenja na evropskom nivou i u švedskim ligama.

Nakon utakmica, održat će se svečana ceremonija zatvaranja kampa, dodjela nagrada i priznanja najboljim akterima na terenu.

Posebno treba istaći da je ovo prvo gostovanje jedne rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Jajcu, koja se u našem gradu nalazi na sedmodnevnim pripremama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.