URUČENA PRIZNANJA

U Jajcu završen kamp "Marko Panić" koji je okupio velika imena iz svijeta rukometa

Turnir je bio revijalnog i humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac od dobrovoljnih priloga biće doniran Javnoj kuhinji u Jajcu

Kamp "Marko Panić" - Avaz
Kamp "Marko Panić" - Avaz
Kamp "Marko Panić" - Avaz
Kamp "Marko Panić" - Avaz
Kamp "Marko Panić" - Avaz
+8
D. R.

13.7.2024

Završetak rukometnog kampa za djecu i mlade, nazvanog po bosanskohercegovačkom reprezentativcu i igraču francuskog Montpelliera Marku Paniću, obilježen je mini turnirom na kojem su učesnici pokazali svoje rukometne vještine.

Na turniru su, osim polaznika kampa, učestvovale i muške i ženske kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koje su se pripremale u Jajcu tokom sedmodnevnog perioda. Turnir je bio revijalnog i humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac od dobrovoljnih priloga biće doniran Javnoj kuhinji u Jajcu, koja svakodnevno osigurava obroke za više od 120 korisnika, kao i Udruženju za pomoć osobama s poteškoćama u razvoju "Vodopad ljubavi".

Osim velikog broja privrednika, značajnu podršku ovom kampu pružila je i Općina Jajce. 

Načelnik Edin Hozan izrazio zahvalnost. Jajce Online

Načelnik Edin Hozan izrazio je zahvalnost prigodnim govorom, naglašavajući da je ovakva promocija grada najbolji način za građane da doprinesu zajednici.

- Drago mi je što smo i ove godine imali priliku organizovati ovaj kamp u našem prelijepom gradu. Zahvaljujem se našem Marku Paniću i njegovim saradnicima koji su nam omogućili ovo novo sportsko iskustvo. Ovaj kamp dodatno promoviše naš grad, i nadam se da će postati tradicija u našoj zajednici, uz našu trajnu podršku. Posebno sam zadovoljan što smo ugostili i dvije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nadam se da su svi učesnici uživali kako u kampu, tako i u ljepotama našeg grada, kazao je Hozan.

Rukometni klub Jajce, koji ove godine obilježava 70 godina postojanja i u kojem je proslavljeni bh. reprezentativac Marko Panić započeo svoju karijeru, bio je suorganizator ovog kampa.

Marko Panić: Suorganizator ovog kampa. Jajce Online

- Bilo mi je izuzetno drago što je kamp uspješno održan u mom rodnom gradu Jajcu, koji ima duboke korijene u rukometnoj tradiciji. Treninzi i utakmice na terenu gdje sam započeo svoju rukometnu karijeru za RK Jajce, koji slavi 70 godina postojanja ove godine, bili su zaista emotivni i posebni. Jajce je sada istinski centar rukometa u Bosni i Hercegovini, što me jako raduje.Nadam se da su svi uživali i da smo uspješno prenijeli naše rukometne vještine na naraštaje koji nam dolaze, kazao je Panić.

Na kraju svečane ceremonije uručene su diplome i priznanja najboljim učesnicima za njihov trud, napredak i zalaganje tokom šest dana intenzivnih aktivnosti. Sve utakmice s turnira ljubitelji rukometa mogli su pratiti uživo putem društvenih mreža.

Braća Karačić

Kamp je okupio više od 80 mladih rukometaša u dobi od 12 do 18 godina, uključujući sportaše iz rukometnih velesila poput Norveške, Švedske, Njemačke, Francuske, Italije, Poljske, Bjelorusije, kao i domaćih talentovanih igrača. Svi učesnici su boravili u prelijepom ambijentu Plivskih jezera.

Na kampu su prisustvovala i brojna značajna imena iz svijeta rukometa, uključujući Marka Panića, bivšeg bh. reprezentativca Edina Bašića, Petra Jokanovića, bivšeg golmana reprezentacije BiH i trenutnog golmana prvaka Islanda, kao i istaknute rukometaše Stanka Sabljića, Alena Poričanina i trenera HK „Malmö” iz Švedske, Salima Bakhsha, bivšeg rukometaša i sportskog radnika u Njemačkoj.

Profesionalni rukometni sudac Dalibor Jurinović, dugogodišnji sudac Europskog rukometnog saveza (EHF), prenosio je svoje bogato iskustvo djeci, uz podršku Aldijane Sušić Smailagić i Sandra Smailagića, koji također ima iskustvo suđenja na evropskom nivou i u švedskim ligama.

Posebno iznenađenje za sve učesnike kampa bilo je prisustvo braće Ivana i Igora Karčića, koji su se često susretali na klupskim i reprezentativnim takmičenjima, Ivan za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Igor za reprezentaciju Hrvatske. Braća Karačić su se družila s polaznicima kampa, zajedno su ručali i nije izostalo fotografiranje sa svakim od učesnika.

Osim njih i generalni sekretar RS BiH i EHF sudija, Nedim Arnautović posjetio je kamp i izrazio je svoje oduševljenje organizacijom i aktivnostima koje su se odvijale.

Opuštanje i uživanje

Svaki dan kampa bio je ispunjen intenzivnim treninzima, individualnim radom na rukometnim tehnikama, taktičkim strategijama, kondicijskim treningom te predavanjima o suđenju te važnosti pravilne prehrane i ličnog razvoja.

Posebna pažnja posvećena je prilagodbi treninga njihovoj dobi i potrebama za razvoj. Edukacija o zdravom načinu života bila je ključna za postizanje vrhunskih sportskih rezultata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.