US OPEN

Siner gubio od 140. igrača svijeta, publika ga izviždala, ali na kraju se plasirao u drugo kolo

Od samog starta, publika je bila protiv njega, pa su Italijana čak i izviždali prilikom izlaska na teren, a razlog za to je bio nedavni doping skandal

Janik Siner. AP

N. H.

27.8.2024

Prvi reket svijeta Janik Siner (Jannik Sinner) plasirao se u drugo kolo US Opena, nakon što je pobijedio Mekenzija Mekdonalda (Mackenzie McDonald) rezultatom 3:1. 

Od samog starta, publika je bila protiv njega, pa su Italijana čak i izviždali prilikom izlaska na teren, a razlog za to je bio nedavni doping skandal.

To je ostavilo traga, pa mu je Mekdonald odmah oduzeo brejk i poveo s 2:0. Ipak, uzvraća Siner s dva vezana gema i, kad se činilo da će s lakoćom osvojiti prvi set, uslijedio je potpuni preokret i 140. igrač je osvojio četiri vezana gema. 

I drugi set je počeo na sličan način - brejkom Mekdonalda. Međutim, ovaj je razbudio Sinera, koji je od tog trenutka zaigrao kako zna. 

Odmah je uzvratio brejkom, a zatim još jednom oduzeo servis rivali i sa 6:2 izjednačio rezultat u setovima. 

Potom, Siner je još jednom ubacio u brzinu više, onu koju Mekdonald nema, pa je sa 6:2 u trećem i 6:1 u četvrtom setu Siner slavio i plasirao se u narednu rundu US Opena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.