NA LICU MJESTA

U krcatom Holidayu održan centralni skup Hajrudina Mulića, nezavisnog kandidata za načelnika Općine Centar

Vjerujem da ste svi vi spremni da me podržite u tom nastojanju i da za četiri godine općinu Centar našim nasljednicima predamo u mnogo boljem stanju

Hajrudin Mulić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Dž. V.

prije 9 sati 37 minuta

U hotelu Holiday u Sarajevu večeras je održan centralni predizborni skup Hajrudina Mulića, nezavisnog kandidata za načelnika Općine Centar.

Mulić je, rođen 1970. godine u Sarajevu, diplomirani je menadžer, dugo vodi porodičnu firmu u kojoj je zaposleno više od 50 ljudi. Za svoj humanitarni rad poznat je u Sarajevu ali i šire. Za taj dorinos bh. društvu dobio je brojna priznanja i nagrade u BiH. 

Sponzor sportskih ekipa i kulturnih dešavanja

Stalni je sponzor sportskih ekipa, kao i kulturnih dešavanja u gradu Sarajevu. Oženjen je i otac sedmero djece, ali i dedo, tri unuka. 

U šali neko na skupu dobaci "sigurno je rekorder po broju djece od svih kandidata".

Mulić je istakao da nije lahko biti ovdje pred ovoliko dobrih ljudi.

- Ovi drugi žele osvojiti vlast praznom pričom, u kojoj samo konstatuju probleme. Oni će, budite sigurni, ako dođu do vlasti, nastaviti tamo gdje su prethodnici stali. Je li to rješenje za građane Općine Centar? Hoće li to očistiti naše ulice, urediti parkove, saobraćajnice, dječija igrališta, sanirati klizišta, vodovodnu i kanalizacionu mrežu? Hoće li pomoći mladima da ostanu ovdje i starijima da zdravije stare? Odgovor je jednostavno, "NE!" Ponude tih i takvih me ne zanimaju, ne trebaju nam ni jedni, ni drugi. Ja sam spreman da vam dam jednu ponudu. Ponudu da zajedno ispravimo greške koje su do sada učinjene. Ponudu da budem tu zbog vas i ponudu da vi budete i ostanete ovdje zbog mene. Vjerujem da ste svi vi spremni da me podržite u tom nastojanju i da za četiri godine Općinu Centar našim nasljednicima predamo u mnogo boljem stanju nego što je sada. Hvala vam za podršku i još jednom želim da vam kažem, dobrodošli u Centar pažnje - rekao je Mulić, što je naišlo na gromoglasan aplauz i skandiranje prisutnih. 

Dnevni avaz
Hajrudin Mulić, nezavisni kandidat općine Centa - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Predizborni skup za nezavisnog kandidata  - Avaz

O Muliću su govorili i njegovi prijatelji, a jedan od njih je Senad Čavdar koji je čitav život veliki prijatelj Hajrudina Mulića. Ponosi se tom činjenicom.

- Ja sam frizer i sjećam se svojih trenutaka kada nije bilo lako doći do klijenata pod granatama, bez struje i vode. Jednom sam razmišljao: "Bože, da li po svijetu šišaju roboti?" Rijetko kada bi došla struja, pa bismo bili sretni. Jednog dana dolazi Hajrudin, parkira auto, vadi iz gepeka agregat i kaže mi: "Evo, brate, imam agregat. Snalazi se preko dana, a ja ću navečer pa ćemo gurati dokle možemo." 

Dobar, vrijedan i dolazi iz naroda

Moram biti iskren, niko nije bio sretniji od mene u tom trenutku. U tim lijepim trenucima mogao sam raditi, zarađivati za svoju porodicu. 

Naravno, ovo nije bio ni prvi ni posljednji put da je on nešto učinio za mene, i ja za njega, jer za to i postoje prijatelji. Zato, hajde, dragi ljudi, da se dokažemo, mi koji Hajru poznajemo, znamo kakav je čovjek, znamo da je dobar, vrijedan i da dolazi iz naroda koji zna šta su prave vrijednosti. Hajrudine, imaš moj glas i glas moje porodice, želim ti puno sreće - rekao je Čavdar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.