USPJESI

Brano o svim desetkama u indeksu: Tako se odužujem roditeljima

Već od osam ujutro počinjao sam učiti. Nisam dopuštao da mi učenje oduzme mnogo sna, jer sam, kad sam bio naspavan, mogao učiti punim kapacitetom i postići rezultat

Hadži Stević: Odličan rezultat. Avaz

Piše: LJ. LJUBOJEVIĆ

15.7.2019

Brano Hadži Stević završio je ove godine Pravni fakultet Univerziteta Istočno Sarajevo. Zabilježio je nevjerovatan uspjeh tokom studija. Imao je sve desetke u indeksu, što se nije dogodilo od osnivanja ovog univerziteta, u proteklih 25 godina. On kaže da je sve počelo od prvog ispita, teorije države i prve desetke zabilježene u indeksu. Još tri do četiri ispita, iako su skoro svi bili teški i obimni, Brano Hadži Stević svrstao je u one teže koje je položio čistom desetkom.

Redovne pauze

- Dan sam započinjao veoma rano, oko sedam ujutro. Već od osam sam počinjao učiti. Učio bih po sat vremena, nakon čega bih pravio redovne pauze od dvadesetak minuta. Imao sam dnevni raspored učenja. Nakon 20 sati, navečer bih obično odmarao, družio se sa prijateljima. Živio sam sam u Bijeljini tako da sam savladao i brojne kulinarske vještine. Bio sam primoran na to. Nisam dopuštao da mi učenje oduzme mnogo sna, jer sam, kad sam bio naspavan, mogao učiti punim kapacitetom i postići rezultat – kaže Stević.

Uvjerenje o Braninom prosjeku. Privatni arhiv

Brano kaže da ga posebno interesira oblast javnog prava, što će biti predmet interesiranja i na mester studiju. Ističe da je ponosan na svoj rezultat, jer je sve postigao ličnim radom.

Bez politike

- Nisam član nijedne političke stranke. Nisu ni moji roditelji nešto posebno utjecajni da bih, kako se kolokvijalno kaže, mogao srediti neki ispit. Majka je nezaposlena i posvetila se odgoju mene i mog brata. Otac radi u RiTE “Ugljevik”. Roditelji su mi bili motivacija za ovaj moj uspjeh, jer sam se i na ovaj način odužio za sve ono što su oni uložili u mene. Želio sam da ih usrećim bar na taj dan kad sam diplomirao - kaže Brano Hadži Stević.

Brano bi u budućnosti želio da radi na fakultetu i da se bavi naukom, ali to je, kako kaže, za sada samo želja. Već ima ponuda i za rad u nekim advokatskim kancelarijama.

Ništa nije slučajno

Brano je završio Tehničku školu “Mihajlo Pupin”, smjer računari, tako da je neobičan izbor fakulteta za koji se opredijelio. Kaže, ipak, da ništa u životu nije slučajno. Sve se dešava s nekim ciljem i mjerom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.