SARAJEVO

Kučuk: Organizatora protestne vožnje Tarika Hošića posjetio inspektor s pet policajaca

Mi se nastavljamo boriti kao i dosad, pravnim putem, dopisima, dijeleći dokumente, naveo je neformalni vođa grupe nakon otkazivanja vožnje

Kučuk: Ugrožena radna mjesta. Arhiv

Avaz.ba

23.4.2020

Otkazana je za danas najavljena protestna vožnja u Sarajevu grupe "Glas malih biznisa", objavljeno je na Facebook profilu ove grupe.

Neformalni vođa grupe Ejub Kučuk napisao je da je organizatora protestne vožnje Tarika Hošića posjetio inspektor s pet policajaca u tri automobila i rekao da je zabranjena i protestna vožnja.

- Mi se nastavljamo boriti kao i dosad, pravnim putem, dopisima, dijeleći dokumente, izbjegavajući govor mržnje, psovke, poštujući zakon i sve što zakon nalaže - naveo je Kučuk.

Uz poziv građanima da se priključe grupi, iz "Glasa malih biznisa" poručuju da su radnici Ministarstva unutrašnjih poslova ljudi kao i svi drugi, koji samo rade svoj posao onako kako je zakonom propisano, prenosi Srna.

Logo grupe "Glas malih biznisa". Facebook

- Oni štite nas i našu djecu rizikujući svake minute da se zaraze Covidom-19 - dodao je Kučuk.

Zbog zabrane javnih okupljanja, članovi ove grupe željeli su protestirati vožnjom automobilima kroz Sarajevo na dan održavanja sjednice Parlamenta FBiH.

- Na taj način želimo ih podsjetiti na značaj nas kao poslodavaca, zaposlenih i građana, na ugroženost naših biznisa i radnih mjesta, ali i životne egzistencije u koju su nas oni doveli ne reagujući na naše zahtjeve i prijedloge za spašavanje svih - naveli su iz grupe.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.