SARAJEVO

Informacioni sistem ZZO KS ne funkcionira zbog nenajavljenih radova nepoznatih izvođača

Logosoft tehničari su već na mjestu događaja i rade na otklanjanju kvara, kojeg je prouzrokovalo neodgovorno ponašanje trećih lica. naglasili su u saopćenj

Tokom radova prekinuti su optički kablovi. Logosoft

A. Č.

4.12.2021

Kompanija "Logosoft" demantirala je navode da je zbog njihovog kvara onemogućen rad Informacionog sistema za zdravstvene usluge u Kantonu Sarajevo. U saopćenju navode da se to desilo zbog nenajavljenih radova u krugu Građevinskog fakulteta u Sarajevu, a koje vrši njima nepoznati izvođači. 

- Tokom tih radova prekinuti su optički kablovi. Obavještavamo građane Kantona Sarajevo i korisnike svojih usluga da ne postoji prekid u pružanju Logosoftovih usluga. Do prekida u radu Informacionog sistema Zavoda za zdravstveno osiguranje (ZZO) je došlo zbog Logosoftu nenajavljenih radova u krugu Građevinskog fakulteta u Sarajevu, od strane nama nepoznatih izvođača, koji su prekinuli optički kabal. Logosoft tehničari su već na mjestu događaja i rade na otklanjanju kvara, kojeg je prouzrokovalo neodgovorno ponašanje trećih lica - naglasili su u saopćenju.

Ukazali su da svoje usluge pružaju iz centra koji je pouzdan, siguran i dostupan.

- Također, posjeduje i pet međunarodno priznatih ISO certifikata za kvalitet, pružanje usluga, kontinuitet poslovanja te informacijsku sigurnost i privatnost. Naše usluge su konstantno nadzirane 24/7 i imaju zagarantovanu dostupnost - saopćili su iz Logosofta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.