UJEDINJENA OPOZICIJA

Bećirović u Mostaru: Pobijedit ćemo režim koji širi diskriminaciju i segregaciju

U oktobru moramo pobijediti režimske kandidate koji pred izbore "prebrojavaju" ljude a poslije izbora zaboravljaju ljude i isključivo "prebrojavaju" ministarske, direktorske i druge fotelje. rekao je Bećirović

Denis Bećirović u Mostaru. SDP BiH

H. J. I.

25.8.2022

Prof. dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH razgovarao je sa brojnim građankama i građanima Mostara. U prijateljskom dijalogu Bećirović je, između ostalog, poručio:

- U oktobru moramo pobijediti režimske kandidate koji pred izbore "prebrojavaju" ljude a poslije izbora zaboravljaju ljude i isključivo "prebrojavaju" ministarske, direktorske i druge fotelje. Vrijeme je da politički prevaranti budu kažnjeni na izborima. Izbori su velika prilika za sve ljude u našoj zemlji koju ne smijemo propustiti. Moramo pokazati otpor destruktivnim politikama koje su odgovorne za demografski, politički i ekonomski slom u Bosni i Hercegovini. Uvjeren sam da ujedinjeni oko strateških ciljeva možemo povesti državu Bosnu i Hercegovinu do dugo iščekivane sigurnosti, integracija i razvoja. Ujedinjeni možemo vratiti solidarnost, pravdu i jednake zakone za sve - istakao je dr. Bećirović tokom razgovora sa brojnim građanima Mostara.



Loš obrazovni sistem

- Moramo se okrenuti zapostavljenim životnim pitanjima. Od ogromne je važnosti da našu zemlju uključimo u evropski i globalni sistem obrazovanja i nauke, kao i da dosljedno radimo na ukidanju svakog oblika i vrste diskriminacije, segregacije i politizacije u obrazovnom sistemu. Učinit ću sve što je u mojoj moći da novom sazivu Predsjedništva BiH objasnim važnost da Bosna i Hercegovina učestvuje u PISA istraživanju. 

Posljednji rezultati testiranja kompetencija učenika u Bosni i Hercegovini bili su poražavajući. Od nas su bolje bile Albanija, Rumunija, Bugarska, Srbija, Crna Gora, a bili smo u društvu Perua. Time nedovoljnu ocjenu nisu dobili đaci, već vlast koja kreira loš obrazovni sistem - poručio je kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.


Širenje straha, mržnje, podjela i razdora

- Dok režimske stranke vladaju širenjem straha, mržnje, podjela i razdora, mi želimo afirmirati naše teme, a to su: bolje obrazovanje, kvalitetnije zdravstvo, zapošljavanje, radnička prava, borba protiv kriminala i korupcije, rast životnog standarda, zaustavljanje odlaska mladih ljudi i borba protiv siromaštva - zaključio je dr. Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.