UGODNO DRUŽENJE

Bećirović u Turbetu: Žene su pokretačka snaga našeg društva

Veliko mi je zadovoljstvo susresti se sa ženama koje ulažu napore u očuvanje i njegovanje običaja iz prošlosti

Bećirović sa članicama Udruženja žena "Emina". SDP BiH

A. K.

8.9.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je posjetio Turbe, gdje je posjetio Udruženje žena „Emina“.

Prilikom susreta sa članicama udruženja, Bećirović je izrazio duboko poštovanje za napore koje ulažu u očuvanju autohtone bosanskohercegovačke tradicije i običaja.

- Veliko mi je zadovoljstvo susresti se sa ženama koje ulažu napore u očuvanje i njegovanje običaja iz prošlosti. Naša prošlost i naša tradicija protkani su bogatstvom raznovsnosti na koju se iznova moramo podsjećati. Udruženja poput „Emine“ ne dozvoljavaju da naše stare nošnje, kulturni običaji, naša kuhinja i društvena institucija komšiluka i druženja na padnu u zaborav - rekao je Bećirović.



Denis Bećirović. SDP BiH

On je dodao da primjer udruženja „Emina“ pokazuje da su žene temelj i vezivno tkivo našeg društva i naših zajednica, te da je podrška udruženjima koja imaju važnu društvenu ulogu i koja aktivno rade u svojim zajednicama važna za širenje društvenog aktivizma.

- Posebno je važno osigurati rad i razvoj udruženja koja rade na očuvanju kulturne baštine, našeg zajedničkog blaga. Kao budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, učinit ću sve da podrška radu udruženja iz raspoloživih sredstava bude transparentna, javna i utemeljena na jasnim kriterijima. Bez jakog nevladinog sektora nema ni jake demokratije - zaključio je Bećirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.