ADUT DEMOKRATSKE FRONTE

Pogledajte kompletno skandalozno izlaganje Begića, koji je napadao kolegice, pa govorio da je "ugrožen"

Ona se navaljala toliko gluposti da ja to u životu nisam čuo, samo je jedan od mizoginih ispada parlamentarca Zlatana Begića

Zlatan Begić. Screenshot

21.3.2023

Državni parlamentarac iz redova Komšićeve Demokratske fronte Zlatan Begić jučer je još jednom demonstrirao sav svoj primitivizam, a ovaj put su stradale njegove kolegice Mia Karamehić-Abazović (NiP) i Sabina Ćudić (NS).

Prilikom rasprave o mišljenju Ustavnopravne komisije o izmjenama Krivičnog zakona BiH, koje je on predložio sa svojim stranačkim kolegama, poručio je da su kolegice Mia Karamehić-Abazović i Sabina Ćudić laici, o čemu su, kako je rekao, "svjedočile diskusije".

Nakon toga je rekao Sabini Ćudić da ona, da se on pita, ne bi bila profesorica, a da bi možda mogla samo biti asistentica, a Miji Karamehić-Abazović da konsultuje stranačkog šefa i ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića "ako želi saznati šta je tajna predaje suvereniteta".

- Ona se navaljala toliko gluposti da ja to u životu nisam čuo – rekao je ovaj Komšićev primitivac o Miji Karamehić-Abazović.

Nakon toga je nastavio s pričom da u sali više sjedi "glumaca i glumica nego u Narodnom pozorištu", s tim da je naglasio da u sali "sjede loši glumci".

Nastavio je sa spinovima Begić da Karamehić-Abazović i Ćudić brane stavove Milorada Dodika, iako su one samo ukazale na to izmjene zakona koje su u vezi sa suverenitetom mogu biti problematične s aspekta pristupanja Evropskoj uniji, s obzirom na to da se svaka članica Evropske unije odriče dijela suvereniteta u korist te nadnacionalne organizacije.

Sve ovo je bilo popraćeno mahanjem prstom, a kao vrhunac izlaganja je kazao da je ugrožen na spolnoj osnovi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.