SLUŽBENI SUSRET

Bećirović s predstavnicima organizacije BH UK Network: Važnost jačanja veza između dijaspore i BiH

Razgovarano je i o uspostavljanju Vijeća za dijasporu pri Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića

Sa održanog sastanka. Predsjedništvo BiH

A. O.

13.5.2023

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa predstavnicima organizacije BH UK Network (Zajednica bosanskohercegovačkih udruženja u Velikoj Britaniji) Anesom Cerićem, Zdenkom Besarom i Remzudinom Alihodžićem

Predstavnici organizacije uručili su zahvalnicu članu Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću za podršku radu i aktivnostima BH UK Network.

Tokom susreta Bećirović je ukazao na važnost jačanja veza između dijaspore i domovine Bosne i Hercegovine i istakao da je dobro organizovana dijaspora od izuzetnog značaja za našu zemlju.

Predstavnici BH UK Network istakli su da su organizovali radnu posjetu Bosni i Hercegovini radi upoznavanja nadležnih institucija o aktivnostima s ciljem da se u narednom periodu intenzivnije zajednički radi u korist Bosne i Hercegovine i svih njenih građana i naroda u domovini i u dijaspori. Govoreći o vlastitim aktivnostima, izdvojili su činjenicu da su u posljednje dvije godine organizovali obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u Parlamentu Velike Britanije, uz prisustvo velikog broja parlamentaraca i lordova, te da su u toku pripreme za narednu godinu.

Razgovarano je i o uspostavljanju Vijeća za dijasporu pri Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, a predstavnici BH UK Network izrazili su spremnost za doprinos u radu i djelovanju.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je poručio da će, u okviru vlastitih mogućnosti i nadležnosti, podržati organizacije koje zastupaju interese države Bosne i Hercegovine u inostranstvu.

BH UK Network već 27 godina u kontinuitetu pruža pomoć bosanskohercegovačkoj zajednici u Velikoj Britaniji i povezuje ih sa domovinom kroz mnogobrojne obrazovne, informativne, poslovne, kulturne i sportske aktivnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.