BIVŠA MINISTRICA

Na redu Dom Naroda: Predstavnički dom podržao imenovanje Miličević na poziciju zamjenice direktora Agencije za bankarstvo FBiH

Ona je na ovoj poziciju naslijedila Dubravku Bošnjak, koja je razriješena prije kraja mandata, jer je izabrana za ministricu civilnih poslova BiH

Jelka Miličević. Avaz

29.5.2024

Nakon cjelodnevne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Jelka Miličević je izglasana za zamjenicu direktora Agencije za bankarstvo FBiH. Za ovu odluku je glasao 51 zastupnik, tri su bila suzdržana, a 25 je bilo protiv.

Ovu odlugu će trebati potvrditi i Dom naroda Parlamenta FBiH.

Ona je na ovoj poziciju naslijedila Dubravku Bošnjak, koja je razriješena prije kraja mandata, jer je izabrana za ministricu civilnih poslova BiH.

Zastupnica Jasmina Biščević-Tokić (SDA) je kritikovala to što Jelka Miličević nije dostavila dokaz da se iščlanila iz HDZ-a, jer je obnašala funkciju ministrice finansija FBiH, a preduslov za imenovanje je da se tu bira nestranačka osoba.

Haris Šabanović, zastupnik SDA, je kazao da smo imali „politički proces koji je poslao Fadila Novalića u zatvor“.

- Ne mogu a da o tome ne pričam i da je to nekome normalno, a druga osoba koja je tužena u tom procesu se imenuje u Agenciju za bankarstvo - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.