KADAR NAŠE STRANKE

Dragan Mioković je novi predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Marinković-Lepić je ostavku podnijela još u septembru prošle godine iz zdravstvenih razloga

Dragan Mioković. Anadolija

29.5.2024

Predstavnički dom Parlamenta FBiH izabrao je na današnjoj sjednici Dragana Miokovića (NS) za predsjedavajućeg ovog doma. Za izbor Miokovića su glasala 53 zastupnika, a njih 19 je bilo protiv.

Do izmjene na čelu ovog doma je došlo nakon što je Mirjana Marinković Lepić podnijela ostavku na mjesto predsjedavajuće ovog doma.

Ona je ostavku podnijela još u septembru prošle godine iz zdravstvenih razloga, ali zbog blokade rada Komisije za izbor i imenovanja Predstavničkog doma PSBiH njena zamjena nije mogla biti imenovana.

Tokom rasprave zastupnik Mahir Mešalić (DF) je kazao da se Marinković-Lepić nije proslavila u predsjedavanju, ali da neće podržati ni Miokovića jer vjeruje da će raditi pod dirigentnom palicom dopredsjedavajućeg Mladena Boškovića. Dodao je i da Mioković nije kompetentan.

- Razlozi za moju ostavku su privatne, zdravstvene prirode. Nisam u mogućnosti da se u punom kapacitetu posvetim pripremi i vođenju sjednica i ne želim da se to negativno odrazi na rad Predstavničkog doma. Ostajem zastupnica, ostajem članica Kluba Naše stranke, samim tim i većine. Imenovanje novog predsjedavajućeg očekujem što skorije – poručila je Marinković-Lepić prilikom podnošenja ostavke.

Izglasavanjem Miokovića je okončana sjednica Predstavničkog doma, koja je trajala skoro 15 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.